Välj en sida

SWB on the Road

SWBs projekt SWB On the Road är precis vad det låter som – SWB kommer under året åka ut i Sverige för att träffa medlemmar i samarbete med våra regionala föreningar!

Under året kommer SWB att besöka minst tio olika platser i Sverige och på plats kommer vi att tillsammans med de regionala föreningarna i närområdet arrangera utbildningsträffar med olika fokus. På programmen står praktisk hästbedömning tillsammans med annan matnyttig information om SWBs arbete. Vad tittar domaren på när den bedömer exteriör, gångarter och hoppning under våra unghästtester, och vad bör du tänka på om du ska betäcka ditt sto? Än så länge har SWB planerat in åtta träffar runtom i landet, där vi tillsammans med de regionala föreningarna och skolorna arrangerar utbildningskvällar i riktig SWB-anda. Alla är välkomna att delta på träffarna!

Projektet SWB On the Road är finansierat via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2018 har HNS avsatt omkring 1,6 miljoner kronor till projekt som ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är en paraplyorganisation inom svensk hästsektor och finansieras genom ett avtal mellan staten och trav-/galoppsporten.

 

Datum för SWB on the Road:

24 april i Rättvik

Välkommen på en kväll där du kan se hur ett Unghästtest praktiskt går till samtidigt som du får höra hur SWBs domare dömer och vad de vill se av hästarna som visas. Vi kommer att förklara varför unghästtesterna är så viktiga i avelsarbetet och du som funderar på att betäcka ditt sto kan få hjälp med vad du skall tänka på vid val av sto och hingst till avel!

 

 

Fritt inträde!Samling i Körhuset på Stiernhööksgymnasiet kl. 17.00

Preliminärt program:
17.00-18.30 Samling i ridhus för praktiska moment tillsammans med A-domare Harald Jönsson
18.40-20.00 Presentation om SWBs arbete, varför vi har Unghästtest och tips inför hingstval (Josefine Tinglöf & Harald Jönsson)

26 april i Nordvik

SWB och Mellersta Norrlands Hästavelsförening inbjuder till en utbildningskväll den 26 april i Nordvik, Kramfors.

 

Välkommen till Nordviksskolan för en kväll där du kan se hur ett Unghästtest praktiskt går till samtidigt som du får höra hur SWBs domare dömer och vad de vill se av hästarna som visas. Vi kommer att förklara varför unghästtesterna är så viktiga i avelsarbetet och du som funderar på att betäcka ditt sto kan få hjälp med vad du skall tänka på vid val av sto och hingst till avel!

Fritt inträde! Men gärna föranmälan senast 25 april genom att klicka på ’Kommer’ på Facebook-eventet.
Samling i ridhuset på Nordviksskolan kl. 17.00

Preliminärt program:
17.00-18.30 Samling i ridhus för praktiska moment tillsammans med Harald Jönsson
18.40-20.00 Presentation om SWBs arbete, varför vi har Unghästtest och tips inför hingstval (Josefine Tinglöf)

8 maj på Bollerup

Välkommen till Bollerup för en helkväll med fölfokus!

 

Kvällen börjar med att Bollerup visar upp och presenterar årets föl. Bollerups stuterichef Niclas Magnusson och SWBs avelsledare Emma Thorén Hellsten resonerar därefter kring lämpliga hingstval till de visade stona. Vi kommer att förklara varför Unghästtesten är så viktiga i avelsarbetet, hur Du tolkar de nya beskrivande indexen och mycket mera.

Är du inte medlem i SWB så kan du bli det på plats – alla är varmt välkomna till kvällen på Bollerup!

Fritt inträde! Men gärna föranmälan senast 7 maj via evenemanget på Facebook!
Samling i Stostallet på Bollerup.

Preliminärt kvällsprogram:
17.00-18.15 Samling i Stostallet för att titta på Bollerups föl födda 2018. Samtidigt redogör Bollerups stuterichef Niklas Magnusson sina tankar kring vilka hingstar som passar de olika avelsstona som visas. SWBs avelsledare Emma Thorén Hellsten diskuterar tillsammans med Niclas om stona och lämpliga hingstval.
18.30-20.00 Det här gör SWB! Varför har vi Unghästtest? Hur tänker man vid val av hingst? Beskrivande index – hur tolkar man dem? (SWBs avelsledare Emma Thorén Hellsten)

14 maj i Varberg

SWB, Halländska Hästavelsföreningen och Sveriges Ridgymnasium Varberg inbjuder till utbildningsträff.

 

Välkommen till Varberg för en utbildningsträff där du kan se hur ett Unghästtest praktiskt går till samtidigt som du får höra hur domarna dömer och vad de vill se av hästarna som visas. Vi kommer att förklara varför Unghästtesten är så viktiga i avelsarbetet, hur du tolkar de nya beskrivande indexen och mycket mera.

Fritt inträde! Men gärna föranmälan senast 13 maj via Facebook.
Samling i ridhuset på Kvarnagårdens Ridcenter, 432 32 Varberg

Dagsprogrammet är ett alternativ för dig som föredrar att delta i fortbildningsaktiviteter på dagtid! Men programmen är inte identiska så man kan självklart vara med både på kvällen och dagen! Mer tid för frågor och diskussion under dagsprogrammet. Möjligt med flytande ankomst till löshoppningen – så kom när det passar Dig mellan 10-11.00!

Preliminärt dagsprogram:
10.00-12.00 Följa Löshoppningen ifrån läktaren i ridhuset (manege A) med Harald Jönsson (A-domare hoppning)
12.00 Möjlighet att äta lunch i elevmatsalen till självkostnadspris
13.00-15.00 Varför vi har unghästtest, Språngrulla, hingstar etc (Ann-Charlotte Cadier, SWB) Sal 1 Ridgymnasiets skollokaler
Därefter Tid för frågor, enklare avelsrådgivning, att diskutera angelägna regionala frågeställningar, etc (Ann-Charlotte Cadier och Harald Jönsson)

Preliminärt kvällsprogram:
17.00-18.15 Samling i ridhus för praktiska moment med SWB-domarna Mikael Nolin och Marie Knutsson
18.30-20.00 Det här gör SWB! Varför har vi Unghästtest? Hur tänker man vid val av hingst, Vad är och hur tolkar man de beskrivande indexen? (SWBs Avelsledare Emma Thorén Hellsten)

15 maj på Gotland

SWB och SWB Gotland inbjuder till utbildningsträff.

 

Välkommen till Suderbys Gård och Ridskola för en utbildningsträff där du kan se hur ett Unghästtest praktiskt går till samtidigt som du får höra hur domarna dömer och vad de vill se av hästarna som visas. Vi kommer att förklara varför Unghästtesten är så viktiga i avelsarbetet, hur du tolkar de nya beskrivande indexen och mycket mera.

Fritt inträde! Men gärna föranmälan senast 14 maj via Facebook.

Preliminärt kvällsprogram:
17.00-18.15 Samling i ridhus för praktiska moment med SWB-domarna Susanne Axén och Ove Stenson
18.30-20.00 Det här gör SWB! Varför har vi Unghästtest? Hur tänker man vid val av hingst, Vad är och hur tolkar man de beskrivande indexen? (Elisabeth Olsson, SWB)

17 maj i Kungsbacka

SWB, Halländska Hästavelsföreningen och Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka inbjuder till utbildningsträff:

 

Välkommen till Kungsbacka för en utbildningsträff där du kan se hur ett Unghästtest praktiskt går till samtidigt som du får höra hur domarna dömer och vad de vill se av hästarna som visas. Vi kommer att förklara varför Unghästtesten är så viktiga i avelsarbetet, hur du tolkar de nya beskrivande indexen och mycket mera.

Fritt inträde! Men gärna föranmälan senast 16 maj via Facebook.
Samling i ridhuset kl. 17.00.

Preliminärt kvällsprogram:
17.00-18.15 Samling i ridhus för praktiska moment med SWB-domare Harald Jönsson
18.30-20.00 Det här gör SWB! Varför har vi Unghästtest och vad händer i avelsarbetet? Vad är och hur tolkar man de beskrivande indexen? (SWBs hingstansvarig Ann-Charlotte Cadier)

31 maj i Östra Ljungby

 

SWB, Nordvästra Skånes Hästvänner och Segragymnasiet inbjuder till utbildningsträff:

Välkommen till Östra Ljungby utanför Helsingborg för en utbildningsträff där du kan se hur ett Unghästtest praktiskt går till samtidigt som du får höra hur domarna dömer och vad de vill se av hästarna som visas. Vi kommer att förklara varför Unghästtesten är så viktiga i avelsarbetet, hur du tolkar de nya beskrivande indexen och mycket mera.

Vi välkomnar:
– Du som har en unghäst som skall visas på Unghästtest
– Du som funderar på att ta föl
– Tävlingsryttare som vill veta mer om SWB:s Unghästtest
– Du som vill ha någon att bolla hingstval till ditt sto med
– Alla som är intresserade av och vill veta mer om Unghästtest och SWB:s avelsarbete

Fritt inträde! Men gärna föranmälan senast 30 maj via Facebook.

Frågor kontakta: Josefine.tinglof@swb.org

Samling i ridhuset kl. 17.00.

Preliminärt kvällsprogram:
17.00-18.15 Samling i ridhus för praktiska moment med SWB-domare Harald Jönsson
18.30-20.00 Det här gör SWB! Varför har vi Unghästtest och vad händer i avelsarbetet? Vad är och hur tolkar man de beskrivande indexen? (SWBs hingstansvarig Ann-Charlotte Cadier)

7 juni i Norrköping

Välkommen till Flemminge Gård för en helkväll med fölfokus!

 

 

Kvällen börjar med att Eva Gudmundsson, Flemminge gård, visar upp och presenterar några av årets föl. och hur hon tänkt vid val av hingst. SWBs avelsledare Emma Thorén Hellsten resonerar därefter kring hur man hittar, värderar information om hingstar och ston, hur man bör tänka när man matchar sto och hingst, hur Du tolkar de nya beskrivande indexen och mycket mera.

Vi välkomnar:
– Dig som är medlem i SWB eller funderar på att bli medlem
– Dig som funderar på att ta föl eller redan är uppfödare
– Alla som är intresserade av och vill veta mer om de nya beskrivande indexen och SWB:s avelsarbete
– Tävlingsryttare som vill få en inblick i avel och uppfödning

Är du inte medlem i SWB så kan du bli det på plats – alla är varmt välkomna till kvällen på Flemminge Gård i Norrköping!

Fritt inträde! Men gärna föranmälan senast 4 juni via Facebook!

Frågor kontakta: Elisabeth.Olsson@swb.org

9 september i Strömsholm

Kl. 10-15

 

Mer information kommer!

7 november Ingelstad

 

SWB, Kronobergs Varmblodsförening & Ingelstadgymnasiet bjuder in till till utbildningsträff:

Välkommen till Ingelstad för en utbildningsträff där Du kan lyssna till vad SWB-domaren Hans Wallemyr vill se när han bedömer den ridna unghästen. Vi kommer att få se yngre hästar visas upp i exteriör, gångarter och hoppning.

Vi välkomnar både Dig som känner till SWB sedan tidigare och visat häst på Unghästtest samt Du som funderar på att visa häst, eller köpa, eller bara är nyfiken på SWB och SWB-hästar!

Fritt inträde!
Men föranmälan senast 5 nov till ihkarlsson1950@gmail.com eller 073-624 19 80!
Frågor kontakta: Elisabeth.Olsson@swb.org

Samling i ridhuset på Ingelstad

Program
18.00-19.15    Tre hästar visas ridna i gångarter och hoppning och under tiden förklarar SWB-domaren Hans Wallemyr vad en domare önskar se av den ridna unghästen på en bedömning.

19.20-19.40    Fika finns att köpa för 40 kr/person

19.40-19.50    Kronobergs Varmblodsförening extra stämma! Se separat kallelse från föreningen.

19.50-21.00    SWB VD Helén Uddefors berättar hur SWB arbetar med ”Marknadsföring och försäljning” nu och hur SWB skall arbeta i framtiden för att bli ännu bättre inom detta område.

SWB och Kronobergs Varmblodsförening hälsar alla välkomna till en givande kväll på Ingelstad!

Projektet ”SWB On the Road” är finansierat via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2018 har HNS avsatt omkring 1,6 miljoner kronor till projekt som ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är en paraplyorganisation inom svensk hästsektor och finansieras genom ett avtal mellan staten och trav-/galoppsporten.

faperplace.com