fbpx


Angela Tucker längst till vänster. Foto: Michaela Swärd.

Det blir tredje gången gillt för den brittiska fälttävlansprofilen Angela Tucker när hon återvänder som domare för Breeders Trophy i fälttävlan. Precis som förra året hålls evenemanget på vackra Össjö utanför Ängelholm i mitten av september.

– Jag ser verkligen framemot att än en gång få komma till Sverige och döma de unga fälttävlanshästarna. Man kan nästan kalla det för en tradition vid det här laget, säger Angela till SWB. Kvalitén på både hästarna och det sättet de visades på tycker jag höll ett snäpp högre klass förra året än året innan och det skall bli oerhört spännande att återvända och se både årets nykomlingar och hur de äldre hästarna har utvecklats.

Angelas gedigna erfarenhet gör henne till en viktig kugge när agnarna skiljs från vetet vid anrika Breeders Trophy i fälttävlan.

– Hon har ett oerhört skarpt öga för talang och vi ser fram emot att återigen få ta del av hennes stora kunnande inom sporten, säger Elisabet Ernblad, grenansvarig för fälttävlan på SWB. Angela höjer verkligen standarden och vi ser att hon inspirerar både ryttare, ägare och uppfödare med sina kunniga omdömen, fortsätter Elisabet.

Angela Tucker har en diger meritlista, både som ryttare och tränare. Hon har bland annat representerat England vid unghäst-VM i fälttävlan och varit domare vid såväl de brittiska unghästchampionaten i Burghely som EM, VM och OS och andra femstjärniga tävlingar. Hon är även en flitigt anlitad tränare, från ponnyekipage upp till ryttare på yttersta världsnivå. Bland annat var hon tränare till två av de ryttare som tillsammans med det japanska laget tog silver vid OS i Tokyo 2021.

Breeders Trophy i fälttävlan för 4-6-åriga hästar arrangeras i samarbete med Össjö hästsällskap 14-15 september. I samband med tävlingarna avgörs även SWB Riders Cup i fälttävlan.
Du löser ditt deltagarbevis här. 
Du hittar kvalreglerna till Breeders Trophy här.