fbpx
Välj en sida

OBS! Samtliga föreläsningar är inställda med anledning av smittspridningen av coronavirus i Sverige. Föreläsningarna sänds istället digitalt och finns tillgängliga för medlemmar och andra intresserade via länkarna nedan.

Föreläsning 1 – Värt att veta om föl och fölningar

Leg. veterinär Anna Bohlin, specialistkompetens i hästens sjukdomar samt resident i medicin vid Specialisthästsjukhuset Helsingborg, kommer att prata om vad djurägare bör tänka på innan en fölning, hur en normal fölning går till, samt vad man ska vara uppmärksam på när det gäller såväl sto som föl efter fölningen. Representant från försäkringsbolaget Agria deltar och tillsammans svarar vi på era frågor och funderingar om dräktiga ston och nyfödda föl.

Föreläsningen hittar ni HÄR!

Har du fler frågor om föl och fölningar? Den 2 april kl. 19:00 kan den som vill logga in och vara med på en direktsänd frågestund med Anna och Elisabeth. Länk till frågestunden och anmälan hittar ni HÄR.

Föreläsning 2 – Att lyckas med sitt föl

Leg. veterinär Elisabeth Hemberg, Dipl. ECAR (Equine) (europeisk diplomatei hästreproduktion) kommer att prata om hur du som stoägare och uppfödare kan förbättra dina rutiner kring semin, betäckning, dräktighet och inte minst fölningen, för att försäkra dig om att ditt sto blir dräktigt och du får ett friskt och starkt föl.

Här kan du titta på föreläsning 2 online – Att lyckas med sitt föl!

Länk till filmen som Elisabeth nämner i föreläsningen.

I samarbete med:
Agria Djurförsäkring Häst
Evidensia Djursjukhuset, Helsingborg

Lithia CML (78) (SWB), e Firenze u Naomi (78) (SWB) – Nactus. Uppfödare och ägare: Charlotte och Magnus Liliemark