fbpx
Välj en sida

Ännu en gång kan vi med glädje meddela att SWB och Agria Djurförsäkring bjuder in aktuella ekipage till Unghäst-VM i dressyr till ett uppskattat symposium tillsammans med den mycket erfarne unghästdomaren Christoph Hess i gott sällskap av förbundskapten i dressyr, Bo Jenå och Jan-Ove Olsson, SWBs chef’déquipe i dessyr. Inbjudna ekipage kommer att rida under tävlingsmässiga former och bli coachade på högsta nivå av Christoph – en ovärderlig erfarenhet och förberedelse inför unghäst-VM  i dressyr som går av stapeln den 25-29 augusti i Verden, Tyskland.

Som PLUS-medlem får du möjlighet att följa ekipagen LIVE via Equisport.TV och ta del av den erfarna trions råd och erfarenheter när de samtalar med varandra på temat hållbar matchning av unga dressyrtalanger. Inför sändningen kommer det dessutom finnas möjlighet att skicka in frågor som tas upp under sändningen!

Länk till sändningen mejlas ut och för dig som inte har möjlighet att se evenemanget live finns möjlighet att se sändningen i efterhand.

Datum:
Den 24 maj på Strömsholm med planerad start kl. 8.30
Den 25 maj på Flyinge med planerad start kl. 8.30

Mer information om unghäst-VM hittar du här.

Christoph Hess – Välkänd internationell dressyrdomare, expertkommentator med ett tungt avels- och unghästintresse. Hess har under flera år varit en av huvuddomarna vid tyska Bundeschampionatet och har varit utbildningschef på det Tyska Ridsportförbundet i Warendorf.

Bo Jenå – Internationell dressyrdomare, avelsvärderingsnämndens sportrepresentant i dressyr, A-tränare i dressyr med över 40 års erfarenhet i utbildning av elever och hästar till svår klass. Därtill  dressyrens förbundskapten med en purfärsk EM-medalj och seger i Nations Cup i bagaget. Bo har en gedigen kunskap om den svenska aveln ur ett internationellt perspektiv och brinner för att se svenska ryttare på svenskfödda hästar och har även själv tävlat Grand Prix dressyr.

Jan-Ove Olsson – Flitigt anlitad dressyrtränare i både Sverige och USA, dressyrdomare upp till  Intermediaire och SWB-domare i exteriör och gångarter. Jan-Ove är även svensk lagledare vid unghäst-VM i dressyr, en av Svenska Ridsportförbundets yrkesprovsexaminatorer och avelsrådgivare på uppdrag av SWB. Han brinner för svensk dressyr och besitter stora kunskaper kring både svensk och internationell gångartsavel.

Ökad hästhälsa och hållbarhet är byggstenarna i samarbetet mellan SWB och Agria Djurförsäkring och också grunden för att nå internationell framgång i sporten på lång sikt. Ett led i samarbetet är kompetensutveckling och förberedelser inför unghästmästerskap och däribland unghäst-VM i dressyr som går av stapeln 25-29 augusti i Verden, Tyskland.

 

Yvonne Österholm och Fiera Girl på Unghäst-VM i Ermelo. Foto: Ola Uddefors