Välj en sida

Ökad hästhälsa och hållbarhet är byggstenarna i samarbetet mellan SWB och Agria Djurförsäkring och också grunden för att nå internationell framgång i sporten på lång sikt. Ett led i samarbetet är kompetensutveckling och förberedelser inför unghäst-mästerskap och i år är det fokus på unghäst-VM i dressyr som går av stapeln 9-13 december i Verden, Tyskland.

Som PLUS-medlem får du möjlighet att följa ekipagen på  ”long list” till unghäst-VM i dressyr när de visar upp sina färdigheter under tävlingsmässiga former för uttagningskommittén bestående av Bo Jenå, förbundskapten i dressyr och Jan-Ove Ohlsson, SWBs chef’déquipe, dessyr.  Den legendariske, pedagogiske och alltid lika unghästvänliga Christoph Hess återfinns i domarbåset och coachar varje ekipage i positiv anda efter avslutad ritt. Vi kommer förutom programridningen få ta del av deras råd och erfarenheter när de samtalar med varandra på temat hållbarmatchning av unga dressyrtalanger. Filosofin ”The happy athlete”, en häst som älskar att jobba och lära sig, förenar dessa kunniga herrar.

Agria bjuder in alla SWBs PLUS-medlemmar att få se ekipagen LIVE den 14 oktober på Strömsholm och den 15 oktober på Flyinge med start kl. 9.00 båda dagarna, alt. följa sändningen i efterhand på Equisport.TV. Länk till sändningen har gått ut via mejl till alla PLUS-medlemmar. Har du inte fått mejlet? Hör av dig till oss på info@swb.org!

Startlista Strömsholm 14 okt
Startlista Flyinge 15 okt

Christoph Hess – Välkänd internationell dressyrdomare, expertkommentator med ett tungt avels- och unghästintresse. Hess har under flera år varit en av huvuddomarna vid tyska Bundeschampionatet och har varit utbildningschef på det Tyska Ridsportförbundet i Warendorf.

Bo Jenå – Internationell dressyrdomare, avelsvärderingsnämndens sportrepresentant i dressyr, A-tränare i dressyr med över 40 års erfarenhet i utbildning av elever och hästar till svår klass. Därtill  dressyrens förbundskapten med en purfärsk EM-medalj och seger i Nations Cup i bagaget. Bo har en gedigen kunskap om den svenska aveln ur ett internationellt perspektiv och brinner för att se svenska ryttare på svenskfödda hästar och har även själv tävlat Grand Prix dressyr.

Jan-Ove Olsson – Flitigt anlitad dressyrtränare i både Sverige och USA, dressyrdomare upp till  Intermediaire och SWB-domare i exteriör och gångarter. Jan-Ove är även svensk lagledare vid unghäst-VM i dressyr, en av Svenska Ridsportförbundets yrkesprovsexaminatorer och avelsrådgivare på uppdrag av SWB. Han brinner för svensk dressyr och besitter stora kunskaper kring både svensk och internationell gångartsavel.

Christoph Hess med Michelle Nilsson och Darin (SWB) på Flyinge Kungsgård. Foto: Elisabet Ernblad.