fbpx

Knockando VH (SWB) och Chaccafly CL, samlade ihop flest poäng av de 4-åriga hingstarna i sin respektive disciplin och koras därmed till bruksprovsvinnare 2023! När vi summerar ihop veckan kan vi konstatera att det blev totalt 26 premierade hingstar samt ytterligare 28 som är accepterade för avel i SWB. 

Bruksprovet hölls för tredje året på Ridskolan Strömsholm och bjöd på en spännande vecka, både väder-  och bedömningsmässigt. Kung Bore höll anläggningen i ett fast grepp och många hingstar blev extra taggade av det krispiga vintervädret. Dryga 70 hingstar stod på startlinjen, varav en handfull av dem gjort sina bruksprov i andra änder och endast visades veterinärt och exteriört. Under veckan sållades agnarna från vetet och totalt 26 hingstar nådde de högt uppsatta kraven för att godkännas på premierad nivå. Till detta kan vi även lägga 28 hingstar som är accepterade för avel inom SWB.

Bruksprovsvinnare, det vill säga de 4-åriga hingstar som nått högst poäng i hoppning respektive gångarter, blev på gångartssidan Knockando VH (SWB) (e. Franklin u. De la Reinne VH (31) (SWB), uppfödare: Västra Hoby Stuteri, ägare: Västra Hoby Stuteri och Helgstrand Dressage) och på hoppsidan Chaccafly CL (e. Chacfly PS u. Evista – Quiwi Dream, uppfödare: Carsten Lauck ägare: Lövsta Stuteri). Båda hingstarna fick höga poäng och lovord från både domarna och testryttarna och med de kvalitéter de visade prov på är det ingen vild gissning att de kommer att bli populära hos stoägarna.

Vi riktar ett stort grattis till alla uppfödare, ägare, ryttare och alla andra som varit inblandade i matchning och visning av de godkända hingstarna. Samtidigt vill vi också passa på att tacka alla som varit inblandade i att årets bruksprov och bidragit till ett mycket lyckat evenemang!

Omdömen och poäng för samtliga hingstar på premierad och accepterad nivå

Bruksprovsvinnare i dressyr Knockando VH (SWB). Foto: Mia Bach

Bruksprovsvinnare i hoppning Chaccfly CL. Foto: Marielle Andersson Gueye