fbpx
Välj en sida

SWBs flaggskepp BLUP.se där du hittar massor av information om SWB-registrerade hästar, har nu fått sig en ansiktslyftning. Sidan har fått samma kläder som SWBs nya hemsida med en ljus och fräsch design. Inom ett par veckor kommer sidan även att mobilanpassas, vilket gör den lättare att läsa i mobilen och på läsplattor av olika format. En nyhet är att informationen om en häst nu delats upp på olika sidor. Varje häst har numera sidorna:

– Hästuppgifter
– Bedömningsresultat SWB
– Tävlingsresultat
– Avelsindex
– Avkommor
– Bilder och filmer

Ytterligare en nyhet är att SWB nu släpper avelsindex för linjärt beskrivna egenskaper för drygt 80 hingstar. Mer om detta kan du läsa här

 

Cardento 933, en av de 80 hingstarna som fått linjärt index. Foto: Roland Thunholm

Så navigerar du på nya BLUP.se
När du klickar dig in på en hästs sida finner du numera en meny med alla hästens sidor i högerkolumnen:

Hästuppgifter
Här finner du alla identitetsuppgifter om en häst: Registreringsnummer, UELN-nummer osv, samt uppgifter om födelseår, färg, kön osv. Dessutom är det här du finner härstamningsinformationen i form av ett härstamningsträd, där man naturligtvis kan klicka sig vidare till hästens förfäder. Här framgår också hästens eventuella Kvalitetsgradering (För en hingst om den är godkänd med G1, G2 eller G eller tidigare AB osv) och Kvalitetsklasser för hingstar och ston (Prestationsklass och/eller avelsvärdeklass).

Bedömningsresultat SWB
Här ligger hästens resultat från SWBs unghästbedömningar (Unghästtest för 3-4-åriga hästar samt 5-åriga ston som haft föl), om den deltagit i sådana. Är hästen en godkänd hingst finns bedömningsresultatet från bruksprov eller avelsvärderingsnämndens utlåtande med.

Tävlingsresultat
Här finns en sammanfattning av hästens tävlingsresultat från Svenska Ridsportförbundet samt dess löpande tävlingsresultat från Tävlingsdatabasen (TDB).

Avelsindex
Här hittar du de nya avelsindexen för linjärt beskrivna egenskaper för drygt 80 avelshingstar. Dessutom finns de vanliga avelsindexen, baserade på resultat från SWBs unghästtester och tävling för alla hingstar med minst 15 bedömda avkommor, ston som själva bedömts eller tävlats eller har en avkomma som bedömts eller tävlats och ston vars båda föräldrar har avelsindex.

Avkommor
Här finns alla hästens avkommor listade och klickbara. Dessutom finns en sammanställning över hur många avkommor som deltagit i SWBs olika unghästtest och i tävling. På denna sida finns också sammanställning över betäckningsresultat och betäckningstyper.

Bilder och filmer
På den här sidan kan du som hästägare lägga upp bilder, och inom en inte alltför avlägsen framtid även filmer.

BLUP.se är ett utmärkt och ovärderligt verktyg för köpare, säljare, uppfödare och andra SWB-intressenter att snabbt och enkelt söka upp information om en viss häst. Sökalternativen på BLUP.se är dessutom många och går att kombinera på en mängd, vilket gör din möjlighet att få fram just det du söker mycket stora.

Upptäck nya BLUP.se nu!