fbpx

 Under årets Falsterbo är det premiär för SWB Foal Show! Fyra exklusiva gångartsföl med härstamningar som andas framtida stordåd på de internationella tävlingsbanorna presenteras på dressyrarenan fredagen den 12 juli kl 14.30. SWB har expertis på plats som kommer att guida dig genom härstamning och exteriör och publiken kommer sedan få chansen att testa på att bli domare för en dag och bedöma fölen via en app i telefonen. Samtliga föl är dessutom till salu!

 

Fürst Zense (SWB)

Hingstföl född 26 maj, e Fürst Toto u Zensie (5) (SWB) ue Zaladin MI – Davinci (SWB)

Fürst Zense (SWB) är modern Zensies (5) (SWB) första föl. Zensie är endast fyra år och belönades med diplom i gångarter på sitt unghästtest 2018 med poängen 9-8-8.

Fadern Fürst Toto har en stam i toppklass, e Fürstenball – Totilas, och fick en totalpoäng på 8,46 och hamnade i toppgruppen vid sitt 14-dagars-test i Schlieckau 2018 – ett hingsttest med väldigt starka deltagare. Därmed bekräftade han de förhoppningar som sattes redan vid premieringen 2017 med tanke på hans härstamning och utstrålning.

Ägare och uppfödare: Jeanette Joelsson och Per Jansson, info@stallgoddag.se, +46 733530905

 


Tunica (36) (SWB)

Stoföl född 1 april, e Franklin u Terra (36) (SWB) ue Damon Hill – Topaasch

Tunica (36) (SWB) är modern Terras (36) (SWB) andra föl. Terras första föl är e Firenze såldes till Hanell Dressage Stable. Terra är ett 3*** diplomsto och är syster till bland andra Fusion (SWB) som tävlar framgångsrikt med segrar och placeringar i Intermediaire 1. En annan syster är Tesla (36) (SWB), vinnare av Rikssto 2017.
Mormodern Theca (36) SWB) har tilldelats avelsvärdeklass Elit för sina avkommors prestationer, liksom ston längre bak i stamtavlan.

Framgångsrika hästar från samma stostam är Synovia (36) (SWB), Quantum (SWB), Forsythia (36) (SWB) , Allantois (SWB), Fakir (SWB)  och Toxin (SWB). De godkända hingstarna Tomahawk (SWB) och Formalin (SWB) härstammar från samma linje.

Fadern Franklin är linjeavlad på två av Hollands stora avelsmatadorer, Ferro och Flemmingh. Ur Franklins första fölårgång blev stofölet Faretti utsett till Årets Föl i Danmark 2017 och såldes sedan på auktion för 150 000 euro. År 2018 var även det dyraste gångartsfölet på SWBs Elitfölauktion e Franklin. Franklins avkommor har även varit framgångsrika på olika fölchampionat runt om i Danmark och här i Sverige belönades dottern Francesca VH med poängen 10 för typ, trav och galopp på SWB Malmöhus fölbedömning.
Franklin var premiehingst i KWPN 2013 och vann därefter sitt Bruksprov i Ermelo samma år. 2015 var han finalist på i femårsklassen på Unghäst-VM.

Ägare och uppfödare: Lena Nyström, lena@hasslebergagard.com, +46 705 – 22 42 69

 


Timber TH (SWB)

Hingstföl född 7 juni, e Vivaldon u Isadora TH ue Quaterback – Chirac

Modern Isadora TH (F. 2) (SWB) belönades med diplom vid unghästtest och har ett avelsindex på 128 i dressyr. Isadora TH har lämnat fem avkommor varav tre har sålts på SWBs Elitfölauktion. Hon har också deltagit i Breeders Trophy för fyraåringar. Mormodern Diva är ett diplomsto som lämnat 17 avkommor, varav två som tilldelats diplom. Mormors mor Donett har lämnat två diplomavkommor.

Fadern Vivaldon såldes som dyraste fölet vid PS & Partners första online-auktion och blev 2017 premiehingst vid sin premiering i Redefin. Han godkändes i SWB förra året och fick poäng upp till 9,0 vid bruksprovet och hans grundgångarter samt dressyranlag blev båda belönade med 8,5 poäng.

Ägare och uppfödare: Christian Hansson, troedsbergasemin@hotmail.com.

 


Grace (SWB)

stoföl född 1 maj, e Secret u Zoroya ue Zuidenwind – Don Schufro

Grace är fjärde generationen sto kantat med *** och elitston bakåt hos uppfödaren Marie Haward. Modern Zoraya (SWB) belönades med dubbeldiplom på sitt unghästtest och har ett avelsvärde på 151 i dressyr. Hon är ett trestjärnigt prestationssto och är halvsyster med bland andra Patrik Kittels fantastiska tävlingspartner Deja (SWB) som har internationella framgångar i OS, VM, EM, samt Damien (SWB) som tidigare tävlades framgångsrikt av Pernilla André Hokfeldt. 
Mormodern Donellie (SWB) är ett selektionssto och har tilldelats avelsvärdeklass Elit för hennes avkommors prestationer. Donellie har även själv briljerat med placeringar som fölsto i Breeders Trophy för 5- resp. 6-åriga hästar.

Fadern, den talangfulle Secret e Sezuan är en hingst på mångas läppar. Han var den högst bedömda hingsten på ditt 14-dagarsprov med totalpoängen 9.5, där han belönades med bland annat 10 för sin galopp och sin ridbarhet. 

Uppfödare: Marie Haward
Ägare: Haward & Busck AB, +46 70714 40 99, marie.haward@gmail.com