fbpx

SWB on the Road blir digitalt! Varmt välkomna till flera digitala föreläsningar där vi kommer avhandla flera spännande ämnen, både för lite grönare SWB-uppfödare och för dig som är mer erfaren i ditt avelsarbete. Föreläsningarna sker på distans och du kopplar upp dig via en dator eller surfplatta/mobil för att delta. Anmälan sker via länkarna nedan och det kommer ges möjlighet att ställa frågor både under och efter föreläsningarna.

SWB on the Road-arkivet:

Vad är SWB?
SWBs avelsledare Emma Thorén Hellsten presenterar SWB och berättar om rasen SWB, om SWBs unghästbedömningar och om vad SWB gör med resultaten från bedömningarna.
Länk till föreläsningen

Från tanke till föl
Emma Thorén Hellsten tar upp hur man kan tänka när man väljer sto och hingst till avel, vilka kostnader som är kopplade till betäckning och föl och var man kan hitta mer fakta för att kunna göra ett genomtänkt val av sto och hingst.
Länk till föreläsningen

SWBs avelsindex
Åsa Viklund presenterar SWBs avelsindex och förklarar hur de är uppbyggda och varför. Åsa är husdjursagronom med doktorexamen inom just avelsvärdering av ridhästar och arbetar nu på SLU som universitetslektor för hippologprogrammet och institutionen för husdjursgenetik.
Länk till föreläsningen

Tankar kring hingstval
Eva Gudmundsson berättar om hur hon tänker i sitt avelsarbete samt vad man ska tänka på kring val av hingst till sitt sto. Eva är en mycket erfaren uppfödare och har fött upp flera godkända hingstar och framgångsrika tävlingshästar. Hon är även en mycket uppskattad SWB-domare i hoppning.
Länk till föreläsningen

Hästens exteriör
Christina Olsson föreläser om hästens exteriör, hur den har förändrats över tid, varför vi bedömer hästens exteriör samt vad vi tittar på när vi bedömer hästens exteriör. Christina är A-domare i SWB och sitter även som ordförande i SWBs Avelsvärderingsnämnd. Hon har själv fött upp flera framgångsrika tävlingshästar i dressyr med meriter från bland annat Breeders Trophy och Unghäst-VM.
Länk till föreläsningen

 

Uniola af Hagalund (SWB), e Cornet Obolensky u Chakan (SWB) – Kannan
Uppfödare: Therese Jansson, Hagalunds Sporthästar