fbpx

Den välkände internationella hoppdomaren Richard Bourns kommer till SWB Equestrian Weeks och dömer de unga hästarna. Foto: Aisling Duffy

SWB Equestrian Weeks har den stora äran att välkomna den välkände internationella hoppdomaren Richard Bourns till årets tävlingar. Med en imponerande meritlista som sträcker sig över tre årtionden, har Bourns blivit en respekterad profil inom ridsporten, ofta som den som hittar och utvecklar talangfulla unghästar världen över. 

-När jag var på Breeders senast och dömde, köpte jag Disa DM (42) (SWB) (f. 2014, e. Diarado u. Diva (42) (SWB) – Feliciano (SWB) uppfödare: Anna Brand Mogren) ett då lovande 5-årigt sto som nu tävlar framgångsrikt som 9-åring, berättar Richard. Så jag ser verkligen fram emot att få komma och besöka Flyinge igen! Jag gillar att svenska uppfödare gärna väljer yngre, lovande hingstar, de svenska uppfödarna är ofta mer progressiva än traditionella uppfödare på kontinenten. Att våga välja yngre, lovande hingstar ger avelsframsteg, det för sporten framåt och nästa generations hästar blir ännu bättre! 

Richard Bourns kommer ursprungligen från Irland och har en djup passion för hästsporten. Genom sitt företag Bourns Sport Horses, som han driver tillsammans med sin son Andrew Bourns, specialiserar de sig på att hitta och träna lovande hopphästar.
– Vi handplockar och köper in allt från föl till hästar i 6-års åldern, berättar Richard. Sedan växer de till sig, de rids och utbildas av två duktiga ryttare här på Irland, och när de är redo för större uppgifter får de åka till Andrew i USA. 

Under SWB Equestrian Weeks kommer Richard Bourns att bidra med sitt goda öga och långa erfarenhet inom sporten som domare. Hans erfarenhet av att både döma och delta i sporten ger honom en unik förståelse för både hästar, ryttare och teamets betydelse.

-Richards närvaro som internationell domare kommer att höja standarden för Breeders Trophy ytterligare, säger SWBs tävlingsledare Tomas Torgersen. Vi hoppas att ekipagen inte bara får med sig konstruktiv feedback, utan också uppmuntran och motivation inför framtiden, avslutar han.

Vi ser fram emot att få uppleva tävlingar av högsta internationella klass, med Richard Bourns bland årets domare.

Biljetter
Clinic presenterad av KRAFFT Söndag 6 oktober, 395 kr
Lördag – söndag 5-6 oktober, 695 kr

Fredag – söndag 4-6 oktober, 795 kr
Biljetter hittar du på  TicketCo.events
Mer information om evenemanget hittar du på equestrian-weeks.swb.org