fbpx
Välj en sida

Silent Auction

Två exklusivt utvalda stoföl kommer att erbjudas till försäljning under kvällens silent auction där 5% på de vinnande buden går till SWB Warm Hearts. Fölen ger oss också en riktigt fin upptakt till höstens elitauktioner som går av stapeln under SWB Equestrian Weeks på Flyinge i höst.

Click here for english version

Grace (SWB)

stoföl född 1 maj e Secret u Zoroya (SWB) – Zuidenwind – Don Schufro – Amiral (SWB).

Här hittar vi aktuella internationella meriter i stammen på båda sidor. Modern Zoraya (SWB) har dubbeldiplom på 3-årstest och är syster med Patrik Kittels fantastiska tävlingspartner Deja (SWB) e Silvano med internationella framgångar under Patrik med OS, VM, EM – deltagande. Deja, liksom hennes dotter Diva (SWB) e Richfield har båda vunnit 3-och 4-årschampionatet samt representerat SWB i Unghäst VM i dressyr. Diva såldes så småningom till Lyndal Oatly (AUS) och har därefter vunnit 7-årschampionatet i Falsterbo och hoppas nu på en biljett till Tokyo. Modern Zorayas helbror Damien (SWB) vann sitt 3-årstest samt placerade sig i 5-och 6-årschampionatet. Mormors mor Donellie (SWB) e Don Schufro placearde sig i 5-och 6-årschampionatet under Sandra Sterntorp.  Donellies bror Midas (SWB) e Bellagio har utmärkt sig i fältttävlan där han har gått Unghäst VM bland annat.

Fadern till Grace, den talangfulle Secret e Sezuan är en hingst på mångas läppar. Han var den högst bedömda hingsten på ditt 14-dagarsprov med totalpoängen 9.5, där han belönades med bland annat 10 för sin galopp och sin ridbarhet. Secret är nu uttagen till att representera Tyskland vid unghäst-VM i Ermelo 2019. Morfadern, den talangfulle Zuidenwind har presterat både som avelshingst med många, fina framgångsrika avkommor i Sverige samt som tävlingspartner till Rose Mathisen. Duon, som är med i det svenska dressyrlandslaget, kan rada upp en mängd internationella framgångar. Morfadern Don Schufro har rankat högst som fadershingst i dressyrindex tio gånger. Bland hans allra mest kända avkommor hittar vi Weihegold som tillsammans med Isabell Werth vann OS i Rio 2016 samt VM i Tryon 2018. Morfars far Amiral (SWB) tävlade internationell svår dressyr under bland annat Pether Markne och Kyra Kyrklund.

Grace är fjärde generationen sto kantat med diplom, *** och elitston bakåt hos uppfödaren Marie Haward. På Maries gård som är belägen i Smygehamn finns även en helbror till Deja; Devon (SWB) född 2016.

Marie har även följande hästar till salu:

 • Darma, sto e Go First – Donellie – Don Schufro
 • Hingst e Zackery-Handra – Carmeur – De Niro
 • Föl väntas 2020 e Vivaldon – Donellie – Don Schufro – Amiral
 • Föl väntas 2020 e Furst Toto – Zoroya – Zuidenwind – Donellie – Don Schufro

Säljare: Marie Haward, marie.haward@gmail.com, +46 70714 40 99

Uniola af Hagalund (SWB)

stoföl född 14 april, 2019 e Cornet Obolensky u Chakan (SWB) – Kannan – Cumano – King of Diamonds

Modern Chakan är sex år gammal och köptes in för sin fantastiska stam till avel för den högsta nivån och har därefter fått två avkommor. Mormor Chanel v/t Nieuwenhof Z har en lång rad framgångar i 1,50 hoppning, och har bland annat deltagit i unghäst VM som 7-åring. Mormor Chanel har också gett en avkomma som sålts på Equestrian Elitauction 2017.  Moderns syster har fått en avkomma som går 1,35.

Fadern Cornet Obolensky har mängder med segrar och placeringar på de internationella svårklassbanorna tillsammans med Marco Kutscher. Ekipaget har segrat i världscupklasser och representerade Tyskland vid OS i Peking 2008. 2011 var ekipaget med och vann tyskt lagguld vid EM i Madrid. Som fadershingst är han svårslagen med 60 godkända söner och mer än 300 avkommor tävlande i svår klass, hans avkommor har tjänat in över åtta miljoner euro i prispengar. Morfadern Kannan är en av världens mest framgångsrika och absolut bästa förärvare av hopphästar i högsta klass. Morfars far är VM guldmedaljören Cumano vars avkommor är mycket framgångsrika. King of Diamonds var rankad 7: a i världen i världsrankingen över hingstar i hoppning 1990–95 och dominerade den irländska stamboken i många år.

Säljare: Therese Jansson, Hagalunds sporthästar, info@hagalunds.com

Hagalunds Sporthästar i Kristinehamn

 • Vår ambition är att föda upp sunda, hållbara ridhästar för tävling på högsta nivå inom hoppning och dressyr.
 • Vi har satsat hårt på ston av gedigen hög kvalité med bra meriter på mödernet.
 • Vi har uppfödning på stora kuperade marker där hästarna går tillsammans i flock i alla åldrar tillsammans med köttdjur både sommar och vinter. Vårt grovfoder kommer från den egna gården.
 • Vi har uppfödningar som deltagit i Riksföl, Breeders Flyinge, Falsterbo, SM hoppning, UnghästVM i fälttävlan, Elitfölauktion, Hopphästauktion. Flera uppfödningar är sålda utomlands.
  .

Hagalunds Sporthästar väntar följande föl nästa år och de kommer att vara till salu:

 • I´m Special de Muze-Kannan-Cumano-King of Diamonds
 • Hardrock Z-Comme il Faut-Cruising-Quitty De Baussy
 • Crown Z-Toulouse-Cardento-Calido I
 • Escamillo-BH Zack- His Highness-De Niro-Hohenstein

Så går det till med Silent Auction

Silent Action innebär att budgivningen sker skriftligt. Vid ankomst tilldelas varje deltagare ett nummer som används vid budgivningen. Fölen representeras av varsitt bord där listor läggs fram för budgivning under kvällens gång. Buden lämnas skriftligt inom en viss utsatt tid under Evenemanget.

Angivet skriftligt bud är bindande för budgivaren. Vinnande bud ska dokumenteras inom 30 minuter med ett köpeavtal mellan Köpare och Säljare.Bud via ombud accepteras om giltig fullmakt kan presenteras vid budgivning.

Lägsta bud är 150 000 (etthundra femtio tusen) svenska kronor (SEK).

Vid inrop debiteras Köparen ett tillkommande inköpscourtage om 5% på det vinnande budet, detta belopp går oavkortat till Kronprinsessan Victorias Fond vilken administreras av Radiohjälpen.

Säljarna av fölen är momsregistrerade och mervärdesskatt på 25% tillkommer på det vinnande budet.

Exempel:
Bud: 200 000 SEK
Mervärdesskatt 25%: 50 000 SEK
Inköpscourtage 5%: 10 000 SEK (går oavkortat till Kronprinsessans Viktorias Fond)
Total köpesumma: 260 000 SEK

Skulle tvist om vinnande bud uppstå innan giltigt köpeavtal är tecknat har Säljaren rätt att besluta om försäljning sker eller ej.

SWB in association with

Agria-logo-high-res