Utbildningar

SWB arrangerar varje år en rad utbildningar, både praktiska och teoretiska, för dig som är medlem och i visa fall även för icke medlemmar. Fokus ligger på avel och sport och vi erbjuder spännande och lärorika föreläsningar, läktarguidningar, paneldebatter ledda av erfarna tränare, ryttare och forskare, både svenska och internationella.

Har du frågor kring våra utbildningar, kontakta utbildningsansvarig elisabeth.olsson@swb.org

Aktuella utbildningar

Avel, hållbarhet och framtidens internationella dressyrhäst

Fredagen den 6 oktober 09.30 -15 är det medlemsutbildning på Flyinge under Breeders Trophy.

I år har vi lyckats boka in den internationella dressyrdomaren Isobel Wessels från Storbritannien som bla dömde under EM. Isobel Wessels skall föreläsa med titeln  “The future dressage horse – what are we looking for?”. Wessels har bla tränat det Nya Zeeland’s landslag I fälttävlan, själv ridit framgångsrikt nationellt och tränat för Carl Hester. Kursen skall också fokusera på de nya linjära indexen, hur skall de tolkas samt vad händer med avel för hållbara hästar i Europa och Sverige. Detta föreläser SWB:s avelsledare Emma Thorén Hellsten om. På eftermiddagen kommer deltagarna i kursen att följa 3-åringarnas Dressyr (Rikssto) tillsammans med avelsvärderingsnämndens ordförande Christina Olsson som själv är en framgångsrik uppfödare till hästar som tävlar internationellt och i år deltagit i bla Unghäst VM med fina resultat.

Din anmälan vill vi ha så snart som möjligt men senast 1 oktober. Anmäl genom att klicka här:

Kostnad:
400 kr plusmedlem
600 kr medlem
800 kr icke medlem

Vid frågor kontakta: elisabeth.Olsson@swb.org

Varmt välkomna till en lärorik dag!

Uppfödarcoachen

Drömmer du om att en dag föda upp en framgångsrik sporthäst? Vill du öka din kunskap om avel och uppfödning? Då är Uppfödarcoachen någonting för dig.

Ta chansen att få hjälp av SWBs avelsexperter, nätverka med erfarna uppfödare och få personlig coachning i ditt avelsarbete.

Vad är uppfödarcoachen?
Uppfödarcoachen riktar sig till dig som vill avla fram nästa generations framgångsrika sporthästar och är ett projekt som genomförs med stöd av HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse). SWB vill med Uppfödarcoachen öka kunskapen om avel och uppfödning genom personlig coachning och skapande av användbara nätverk för dig som uppfödare och blivande uppfödare.
Förkunskaper
För att delta i Uppfödarcoachen behöver du vara medlem i SWB 2016. Det krävs inga förkunskaper förutom ett brinnande intresse för avel och uppfödning av SWB-hästar.
Träffar
Uppfödarcoachen träffar är inkluderade i SWBs eventkalender SWB på plats” och sker i samarbete med Ung SWB. Uppfödarcoachens träffar är märkta med en grön rosett i eventkalendern. Många spännande och lärorika aktiviteter kommer att arrangeras runt om i Sverige, ledda av erfarna SWB-coacher. Det är fritt fram för varje medlem att välja ur menyn av aktiviteter och du anmäler dig specifikt till varje träff.
Personlig coaching
Om du är intresserad av personlig coachning i ditt avelsarbete så kontakta elisabeth.olsson@swb.org för vidare information.
Anmälan
För frågor och intresseanmälan till att vara med i Uppfödarcoachen kontakta: Elisabeth Olsson – elisabeth.olsson@swb.org
Uppfödarcoachen delfinansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2016 avsätter HNS 1,6 miljoner kronor till projekt som ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är ett samverkansorgan inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och trav-/galoppsporten.