Utbildningar

SWB arrangerar varje år en rad utbildningar, både praktiska och teoretiska, för dig som är medlem och i visa fall även för icke medlemmar. Fokus ligger på avel och sport och vi erbjuder spännande och lärorika föreläsningar, läktarguidningar, paneldebatter ledda av erfarna tränare, ryttare och forskare, både svenska och internationella.

Har du frågor kring våra utbildningar, kontakta utbildningsansvarig elisabeth.olsson@swb.org

Aktuella utbildningar

SWB-medlemsutbildning under Bruksprovet

Lär Dig mer om vad som krävs av en avelshingst gällande hälsa och exteriör samt öva på att bedöma hästens exteriör och gångarter!

Fredagen den 2 mars mellan kl. 9 – ca 15 anordnar SWB en kurs där du kan lyssna till veterinär Karl-Henrik Heimdahl, A-domare och tidigare veterinärledamot i SWBs Avelsvärderingsnämnd, när han föreläser om sina mångåriga erfarenheter gällande hälsa och exteriör för blivande avelshingstar. Därefter förklarar SWBs erfarne A-domare Jan-Ove Olsson vad han tittar på när han bedömer hästens exteriör och gångarter i praktiken. Du få även själv öva på att döma och möjlighet att diskutera din bedömning med de andra deltagarna. Efter lunchen följer du under guidning av Jan-Ove Olsson på bruksprovshingstarnas exteriörbedömning och därefter finns möjlighet att på egen hand titta på hingstklasserna.

Vid entrén till Flyinge uppger du att du skall gå på SWB-kurs och ditt namn skall då finnas på en lista och du går därmed in utan att betala. Vi kommer att hålla till i Crafoordsalen i Utbildningshuset (det vänstra stenshuset vid den stora dressyrbanan utomhus).

Betalning av kursavgiften sker på kursdagen mellan 09.00-09.30, kontant eller mha Swish. (450 kr PLUSmedlem, 650 kr AKTIV medlem, Ungdomsmedlem 200 kr, 800 kr icke medlem).

Inte medlem ännu? Medlemskap löser du här.

Frågor: elisabeth.Olsson@swb.org eller tel. 046 – 646 56

Anmäl dig här. senast 25/2. Din anmälan är bindande!

Senast tisdag 27 februari måste vi ha eventuella återbud, därefter fakturerar vi deltagaravgiften. Vid anmälan vänligen meddela ev. specialkost.

Varmt välkomna till en rolig och lärorik dag!

Elisabeth Olsson
Utbildningsansvarig, SWB

Preliminärt program

09.00-09.30    Kaffe och betalning av kursavgiften i Crafoordsalen, Utbildningshuset
09.30-09.35    Inledning (Elisabeth Olsson)
09.35-10.20    Vad krävs av en blivande avelshingst gällande exteriör och hälsa! (Karl-Henrik Heimdahl)
10.30-12.00    Exteriör beskrivning praktiskt i Lilla ridhuset (Jan-Ove Olsson)
12.00-12.50    Lunch i Restaurang Kungsgården
13.00-14.30    Exteriörbedömning av direktkvalificerade hingstar i Stora ridhuset (Jan-Ove Olsson)
ca 16.00-        Möjlighet att på egen hand titta på Swede Horse Hingstklasser i Hoppning och dressyr i Stora ridhuset

All info om bruksprovet hittar du här.

 

Uppfödarcoachen

Drömmer du om att en dag föda upp en framgångsrik sporthäst? Vill du öka din kunskap om avel och uppfödning? Då är Uppfödarcoachen någonting för dig.

Ta chansen att få hjälp av SWBs avelsexperter, nätverka med erfarna uppfödare och få personlig coachning i ditt avelsarbete.

Vad är uppfödarcoachen?
Uppfödarcoachen riktar sig till dig som vill avla fram nästa generations framgångsrika sporthästar och är ett projekt som genomförs med stöd av HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse). SWB vill med Uppfödarcoachen öka kunskapen om avel och uppfödning genom personlig coachning och skapande av användbara nätverk för dig som uppfödare och blivande uppfödare.
Förkunskaper
För att delta i Uppfödarcoachen behöver du vara medlem i SWB 2016. Det krävs inga förkunskaper förutom ett brinnande intresse för avel och uppfödning av SWB-hästar.
Träffar
Uppfödarcoachen träffar är inkluderade i SWBs eventkalender SWB på plats” och sker i samarbete med Ung SWB. Uppfödarcoachens träffar är märkta med en grön rosett i eventkalendern. Många spännande och lärorika aktiviteter kommer att arrangeras runt om i Sverige, ledda av erfarna SWB-coacher. Det är fritt fram för varje medlem att välja ur menyn av aktiviteter och du anmäler dig specifikt till varje träff.
Personlig coaching
Om du är intresserad av personlig coachning i ditt avelsarbete så kontakta elisabeth.olsson@swb.org för vidare information.
Anmälan
För frågor och intresseanmälan till att vara med i Uppfödarcoachen kontakta: Elisabeth Olsson – elisabeth.olsson@swb.org

Uppfödarcoachen delfinansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2016 avsätter HNS 1,6 miljoner kronor till projekt som ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är ett samverkansorgan inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och trav-/galoppsporten.