Välj en sida

Utbildningar

SWB arrangerar varje år en rad utbildningar, både praktiska och teoretiska, för dig som är medlem och i visa fall även för icke medlemmar. Fokus ligger på avel och sport och vi erbjuder spännande och lärorika föreläsningar, läktarguidningar, paneldebatter ledda av erfarna tränare, ryttare och forskare, både svenska och internationella.

Har du frågor kring våra utbildningar, kontakta utbildningsansvarig elisabeth.olsson@swb.org

Aktuella utbildningar

Genetiska defekter, genomisk selektion och embryotransfer – avelsarbete för framtiden!

En SWB-kurs i samband med Breeders Trophy

Tid: fredagen den 5 oktober kl 09.00-17.45 (preliminära tider)

Plats:  Aulan i Utbildningshuset på Flyinge

Kostnad: Betalning av kursavgiften sker via Tickster. Pris 400 kr plusmedlem, 600 kr medlem, 900 kr icke medlem. I kurskostnaden ingår inträde till tävlingarna under dagen, förmiddagskaffe och lunch.

Ni som fått deltagande på kursen genom er regionala förening – maila Göran Smedberg på goran.smedberg@swb.org så skapar han en biljett till er! Ange namn, kod på vinsten och mobilnummer!

Anmäl HÄR

Snarast men senast 30 september. Anmälan är bindande efter anmälningstidens utgång!

Preliminärt program:
08.30-09.00    Kaffe och inledning
09.00-10.10    Genetiska defekter och genomisk selektion (Sofia Mikko)
10.10-10.30    Genetiska defekter i avelsarbetet – så jobbar SWB (Emma Thorén Hellsten)
10.40-10.50    Så har SWB arbetat med ET (Elisabeth Olsson)
10.50-11.40    Embryotransfer (ET) – så fungerar det (Görel Nyman)
11.40-12.00    Vi gör Embryotransfer (ET)
12.00-12.45    Lunch i Aulan
12.45-13.45    ”Min avel” – Emmy de Jeu framgångsrik KWPN-uppfödare med erfarenhet av embryotransfer
14.00-17.45    Dressyr 3 år med Rikssto i stora ridhuset med kommentator SWB-domaren Jan-Ove Olsson. Deltagarna dömer hästarna och lyssnar till kommentatorn.

19.00               Elitfölauktion Stora ridhuset! Information om auktionen kan du läsa här.

Vid frågor: Elisabeth.Olsson@swb.org eller tel 046-646 56

Varmt välkomna till en rolig och lärorik dag med SWB på Flyinge!

Elisabeth Olsson,
Utbildningsansvarig SWB

Avelskurs på webben - din väg till föl
Vill du prova på att vara uppfödare eller planerar du att betäcka ditt sto? Gå kursen Din väg till föl och lär dig mer om hästavel och uppfödning. Kursen ger dig grundläggande kunskaper oavsett vilken ras du föder upp och tar upp ämnen som grundläggande avelsarbete, betäckning, praktiska råd för uppfödare, dräktighet och fölning, från fölning till avvänjning, hur tänker erfarna uppfödare. Anmäl dig till kursen idag!

 

 

Datum: Kursen sker löpande via webben helt i din egen takt

Anmälan: Sker via mail till lovisa.broms@flyinge.se

Pris: 450 kr

Avelskursen Din väg till föl är framtagen av Hästnäringens Nationella Stiftelse i samarbete med SWB, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Hästavelsförbundet, Svensk Galopp, Svensk Travsport och LRF.

Kursen omfattar åtta studietimmar och du kan logga in när du vill och hur många gånger du vill. Du har tre månader på dig att gå klart kursen. När du känner att du har tillgodogjort dig kursen är det dags är att göra examinationsprovet. Du hittar länken till provet på avelskursens startsida och du använder samma inloggningsuppgifter som ovan. Du kan bara logga in en gång på provsidan och måste svara rätt på 20 frågor för att få ett kursintyg.

Kommande utbildningar

SWB On the Road

SWBs projekt SWB On the Road är precis vad det låter som – SWB kommer under året åka ut i Sverige för att träffa medlemmar i samarbete med våra regionala föreningar!

SWB On the Road är ett projekt delfinansierat av HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse) som i samarbete med SWBs regionala föreningar kommer genomföras på ett tiotal platser i Sverige under 2018. Tanken är att ordna aktiviteter där både teoretiska och praktiska moment finns med, allt efter överenskommelse med de regionala föreningar som vill vara delaktiga.

På programmen står praktisk hästbedömning tillsammans med annan matnyttig information om SWBs arbete. Vad tittar domaren på när den bedömer exteriör, gångarter och hoppning under våra unghästtester, och vad bör du tänka på om du ska betäcka ditt sto? Än så länge har SWB planerat in åtta träffar runtom i landet, där vi tillsammans med de regionala föreningarna och skolorna arrangerar utbildningskvällar i riktig SWB-anda. Alla är välkomna att delta på träffarna!

Aktuella platser

faperplace.com