fbpx

Nyheter

SWB-nyheter i stort och i smått och matnyttig information kring händelser inom vår organisation och där SWB finns representerade, både i Sverige och runt om i världen.
Framgångskonceptet ”Digitala Avelsträffar” är tillbaka i större skala

Framgångskonceptet ”Digitala Avelsträffar” är tillbaka i större skala

SWBs Digitala Avelsträffar har etablerat sig som en självklar samlingsplats för våra uppfödare. Vi vill vidareutvecklat konceptet med fler inriktningar att välja mellan för att passa fler uppfödare, ägare,  unghästutbildare, och ryttare men även för de som vill komma tillbaka och få ny inspiration. Nytt för i år är inriktningarna ”verksamhetsutveckling” och ”utbildning/hästvälfärd”. Självklart har vi kvar våra populära avelsgrupper med fokus på hoppning, dressyr, fälttävlan eller ridhästar. 

läs mer
SWBs Bruksprov – en efterlängtad avelshändelse!

SWBs Bruksprov – en efterlängtad avelshändelse!

Bruksprovet för hingstar som ska verka i SWB-avel närmar sig med stormsteg. Under en veckas tid samlas hingstägare på Ridskolan Strömsholm utanför Västerås och får sina hingstämnen synade i sömmarna av avelsvärderingsnämnden både veterinärt, exteriört och i hoppning såväl som gångarter. Vid bruksprovets slut och när domarna har överlagt vet vi vilka hingstar som passerat nålsögat och blivit premierade samt även vilka som hingstarna som landar på nivån under och är accepterade för avel i SWB. 

läs mer
Bruksprovskatalogen är här!

Bruksprovskatalogen är här!

Bruksprovet närmar sig med stormsteg! Har du inte redan bokat in Strömsholm den 18-23 mars är det hög tid att göra det! Biljetter hittar du här, är du Plus-medlem får du hela 50% rabatt på biljettpriset. Redan nu kan du bläddra i vår digitala Bruksprovskatalog för att läsa mer om de anmälda hingstarna. Katalogen är klickbar så du kommer enkelt vidare till hingstens sida på blup.se eller till respektive annonsör.

läs mer
Häng med på unghäst-VM i dressyr i höst!

Häng med på unghäst-VM i dressyr i höst!

SWB har sedan flera år samarbete med Equi Tours and More och i år erbjuds resa till Unghäst-VM i dressyr 2024 som går i Ermelo, Holland 6-9 september. Som medlem får du rabatt på resan! Följ med ett gäng trevliga ”dressyr-nördar” på en härlig resa till unghäst-VM. Här kan du prata häst, dressyr och annat som gör livet trevligt, så mycket du vill – alla lär ha samma intresse som du! Equi Tours trogna ciceron Lena Nyström delar med sig av all sin kunskap och kommer att ha mycket intressant att berätta under resans gång. Anneli Ståhlfors är återigen reseledare! 

läs mer
Årets utmanarhingst i hoppning

Årets utmanarhingst i hoppning

Det är nu trettonde året som SWB delar ut utmärkelsen ”årets utmanarhingstar”. Utmärkelsen ska ges till en hopp- och en dressyrhingst årligen. Den syftar till att uppmärksamma hingstar som visat en lovande start i sin avelskarriär och vars avkommor visat talanger för att bli framgångsrika sporthästar. Årets mottagare av utmärkelsen i hoppning är Crusader Ice 1389.

läs mer
Årets utmanarhingst i dressyr

Årets utmanarhingst i dressyr

Det är nu trettonde året som SWB delar ut utmärkelsen ”årets utmanarhingstar”. Utmärkelsen ska ges till en hopp- och en dressyrhingst årligen. Den syftar till att uppmärksamma hingstar som visat en lovande start i sin avelskarriär och vars avkommor visat talanger för att bli framgångsrika sporthästar. Årets mottagare av utmärkelsen i dressyr är Bon Coeur 1357.

läs mer
SWB inför premieföl vid fölbedömningar

SWB inför premieföl vid fölbedömningar

Fölbedömningarna är ett populärt inslag bland SWBs uppfödare under sommaren. Det är ett bra mål att träna fölet i att bli hanterat inför bedömningen, och ett utmärkt tillfälle att få ett omdöme och se om du navigerat rätt i ditt avelsarbete. Nytt för i år är att SWB inför premieföl, ett begrepp som redan finns i många andra europeiska länder. Poänggränserna kommer att vara 25 poäng för dressyrföl och 24 för hoppföl, vilket motsvarar 83,3 respektive 80 %

läs mer
Catch Me Not S (SWB) trea i världscupfinalen i Göteborg

Catch Me Not S (SWB) trea i världscupfinalen i Göteborg

Det blev en fin tredjeplacering i världscupfinalen över 1.60m hinder för 18-årige Catch Me Not S (SWB) e. Cardento u. Ralméa – Ramiro´s Son. Uppfödare Krister Svedberg, ägare Top Equestrian Wear AB med Peder Fredricson i sadeln under Gothenburg Horse Show. Vann gjorde nederländaren Lars Kersten på Hallilea.

läs mer