fbpx

Nyheter

SWB-nyheter i stort och i smått och matnyttig information kring händelser inom vår organisation och där SWB finns representerade, både i Sverige och runt om i världen.
Anmälningen till årets Elitfölselekteringar har öppnat!

Anmälningen till årets Elitfölselekteringar har öppnat!

SWB besöker i år elva platser runt om i landet från Flyinge Kungsgård i söder till Stockholm och Herfsta Dressage i norr mellan 6-11 augusti.  Allt för att hitta Sveriges mest lovande gångarts- och hoppföl till SWB Elite Foal Auction som går under klubban den 27:e september respektive 4:e oktober under SWB Equestrian Weeks. Nu går det att anmäla ditt föl i TDB, tävlingsdatabasen.

läs mer
SWB anmäler två lag till WBFSH Studbook Jumping Global Champions Trophy

SWB anmäler två lag till WBFSH Studbook Jumping Global Champions Trophy

Förra året var det premiär för ett helt nytt tävlingskoncept, en lagtävling för unga hopphästar, WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy. I år återvänder lagtävlingen, denna gången med fler klasser, fler hästar och en internationell hopptävling med hård konkurrens från några av världens bästa avelsförbund, däribland Swedish Warmblood Association – SWB.

läs mer
Många hästar saknas fortfarande i Jordbruksverkets register

Många hästar saknas fortfarande i Jordbruksverkets register

Trots att det är tre år sedan som de nya reglerna började gälla, meddelar Jordbruksverket i ett pressmeddelande att det fortfarande saknas många platser som håller hästar i Jordbruksverkets register. Det försvårar naturligtvis möjligheten att snabbt få bukt med allvarliga smittsamma sjukdomar. Sedan 2021 ska alla platser där hästar finns registreras hos Jordbruksverket. EU:s regler gäller alla stall, ridskolor, beten och även den som har hästar i hobbysyfte. I dag finns drygt 31 400 hästanläggningar registrerade. Uppskattningsvis saknas fortfarande mer än 48 000 anläggningar i registret. Jordbruksverket uppmanar nu därför alla som ännu inte registrerat sig att fylla i sina uppgifter i anläggningsregistret.

läs mer
Dags att söka Amilons fond – för 3-åriga ston i Skåne Län

Dags att söka Amilons fond – för 3-åriga ston i Skåne Län

Fonden förvaltas av Kammarkollegiet och när donationssumman hade uppnått 250 000 kronor kunde man börja dela ut räntan som pengarna genererade, allt enligt testamentets riktlinjer. Kriterierna för att få ta del av Amilons fond är att stoet ska ha tilldelats diplom, vara dräktig och vara uppfödarägt och visat i Skåne län.

Är ditt sto berättigat till bidrag ur Amilons fond? Läs mer här om info och anmälan. Har du några frågor kring Amilons fond, hör av dig till Annika Jönsson, 010-476 20 10, e-mail: annika.jonsson@hushallningssallskapet.se

läs mer
Clear Round ny samarbetspartner

Clear Round ny samarbetspartner

Vi är stolta att kunna presentera Clear Round som ännu en ny samarbetspartner till SWB där våra Plus-medlemmar får en rad erbjudanden! Hos Clear Round hittar du Sveriges första miljöklassade hästlastbil. Med en miljöhybrid stannar fordonsskatten på cirka 850 kronor om året. Hos Clear Round hittar du även trygga hästtransporter med 30 års produktutveckling bakom sig. Deras hästlastbilar och hästtransporter tillverkas i Tyskland och levereras med 5 års garanti.

läs mer
Kvalregler samt genomförande av SWBs 3-års championat 2024

Kvalregler samt genomförande av SWBs 3-års championat 2024

SWB Equestrian Weeks med SWBs 3-års championat i dressyr och hoppning går av stapeln på Flyinge Kungsgård mellan 25 september – 6 oktober. Från och med i år är det ett nytt koncept för finalerna i gångarter och hoppning, som vi tidigare skrivit om här. I SWBs 3-års championat ingår både Rikssto och SWB Stallion Trophy som klass i klassen.

läs mer
Västra Hoby Stuteri är årets uppfödare

Västra Hoby Stuteri är årets uppfödare

Varje år delar SWB tillsammans med Agria Djurförsäkring ut stipendiet Årets Uppfödare. Förutom ära och berömmelse får vinnaren en prischeck från Agria Djurförsäkring på 30 000 kronor. Årets pristagare för 2023 är Västra Hoby Stuteri AB. Familjen Hansson har sedan flera decennier tillbaka varit framgångsrika uppfödare av framför allt dressyrhästar och deras uppfödningar hade ett enastående 2023 med bland annat bruksprovsvinnaren Knockando VH 1475.

läs mer