fbpx
Välj en sida

Rådgivande bedömning för unga hingstar

SWB arrangerar under november månad tillsammans med olika naturbruksgymnasier runt om i landet rådgivande bedömning för unga hingstar. Bedömningen är öppen för hingstar födda 2016-2018, och i mån av plats även för äldre hingstar med tävlingmeriter. Syftet är att du som hingstägare ska kunna få vägledning om din hingst kan vara intressant att visa vid bruksprov längre fram och därmed aktuell att behålla som hingst.

Upplägget vid bedömningen är ungefär den samma som vid unghästtest för 3-åriga hästar. Du visar din hingst i lösgalopp och löshoppning, samt får den exteriörbedömd vid hand. Är din hingst 3 år eller äldre visas den även riden. Din hingst bedöms av två domare ur SWBs avelsvärderingsnämnd (AVN). Hingsten blir allsidigt bedömd och även härstamningen vägs in i det slutgiltiga omdömet.

SWB har som målsättning att öka antalet svenskfödda hingstar som kommer till bruksprov och hoppas att du som uppfödare tar chansen att visa upp din hingst.

Anmälan till rådgivande bedömning sker via tävlingsdatabasen (TDB). Anmälan öppnas 16/9.
Ägare till hingst som visas vid rådgivande bedömning måste vara medlem i SWB. PLUSmedlemmar i SWB får 200:- rabatt på anmälningsavgiften.

Förfrågningar till Ann Charlotte Cadier ann-charlotte.cadier@swb.org, alternativt info@swb.org eller 046 – 646 49/046 – 646 50.

Datum och platser 2019:

Datum

Plats Domare Anmälan Startlistor Resultat
Tisdag 19 november Bollerup, Tomelilla Christina Olsson & Mikael Nolin Länk till tdb    
Onsdag 20 november Gottlösa, Mantorp Christina Olsson & Mikael Nolin Länk till tdb    
Torsdag 21 november Strömsholm Christina Olsson & Mikael Nolin Länk till tdb