fbpx

SWB Elitfölauktion och selektering 2023

Selekteringen till SWBs Elitfölauktioner 2023 kommer att ske mellan den 8 augusti – 12 augusti på 10 olika platser. Fölen granskas på plats av selekteringsteamet samt filmas och fotograferas. 2023 års Elitfölauktioner kommer presenteras i ett hybridformat både online via ClipMyHorse.TV och fysiskt på plats på Flyinge Kungsgård under SWB Equestrian Weeks. Under fredagen 29 september går dressyrfölen under klubban och hoppfölen följer veckan efter, fredagen den 6 oktober.

Det kommer bli en spännande blandning av internationellt gångbara blodslinjer innehållande  intressanta hingstar kombinerat med meriterade stolinjer som erbjuds både svenska och utländska spekulanter.

-Vi siktar alltid på att erbjuda kunderna föl av riktigt hög kvalitet och som har goda förutsättningar att bli fina ambassadörer i sporten för vår starka svenska uppfödning. Vårt selekteringsteam känner till våra svenska sto-stammar oerhört väl och ser alltid till att plocka ut talangfulla och internationellt gångbara föl, berättar Helén Uddefors, SWBs VD.

 

Se Elitfölen 2023!
Vilka avgifter tillkommer om jag vill sälja mitt föl på SWBs Elitauktion?

Anmälningsavgift 2 500 kr + moms för Aktiv Medlem, 2000 kr + moms för PLUS-medlem.
Säljprovisionen beror på klubbat pris enligt nedan presenterad provision:

Försäljningsprovision
10%

Vad händer om jag vill köpa tillbaka mitt föl?
Du kan alltid välja att köpa tillbaka ditt föl på auktionen. Som säljare äger du rätt att köpa tillbaka fölet för upp till angivet återköpspris utan att betala någon försäljningsprovision. Den totala avgiften blir då 2000/2500 kr i anmälningsavgift. Väljer du att köpa tillbaka ditt föl för över angivet återköpspris blir du skyldig att betala köpprovision på 6% och försäljningsprovision på 10%. Totala avgifter blir då 2000/2500 kr i anmälningsavgift + 16% på klubbat belopp i provision.

Alla belopp är exklusive moms.

Datum och biljetter för SWB Elitfölauktioner

SWBs Elitfölauktion för dressyrföl 2023
Fredag 29 september klockan 19.00 i samband med SWB Equestrian Weeks
Köp dina biljetter här – välkommen!

SWBs Elitfölauktion för hoppföl 2023
Fredag 6 oktober  klockan 19.00 i samband med SWB Equestrian Weeks
Köp dina biljetter här – välkommen!

 

Information inför auktionen

Filmer och foton
Samtliga föl filmas och fotograferas under selekteringarna 8-12 augusti. Filmer och foton används vid marknadsföring av SWBs Elitfölauktioner samt på respektive föls katalogsida.

Var kommer SWBs Elitfölauktion att arrangeras?
Elitfölauktionerna kommer arrangeras som hybridauktioner. Det innebär att fölen kommer finnas tillgängliga för bud både online och i samband med en fysisk auktion på Flyinge Kungsgård under SWB Equestrian Weeks. Auktionerna genomförs i samarbete med ClipMyHorse och fölen kommer även finnas tillgängliga för budgivare online via deras auktionssida. ClipMyHorse streamar majoriteten av tävlingar och evenemang i hela Europa och har ett stort antal tittare och budgivare via sin välbesökta hemsida. Bland annat samarbetar de med Helgstrand Dressage, Schockemöhle, Dansk Varmblod och Hof Kasselman och har stor erfarenhet av att arrangera hybridauktioner med föl och hästar av absolut toppklass.

Då auktionerna kommer arrangeras som hybridauktioner finns det möjlighet för några föl att enbart delta online. Önskemål om att endast delta online och inte köra ner sitt föl till Flyinge skrivs i anmälan till selekteringen. Selekteringskommittén beslutar om vilka föl som tas ut till att endast delta online.

Hur marknadsförs Elitfölauktionen?
Både SWB och ClipMyHorse kommer marknadsföra auktionen i sina kanaler och via annonser, banners och reportage. SWB kommer marknadsföra auktionen både i Sverige och utomlands.

Kontakt

 

Helén Uddefors
046 – 646 52
VD SWB
helen.uddefors@swb.org
Josefine Tinglöf
046 – 646 48
Auktionsansvarig, dressyr
josefine.tinglof@swb.org
Ulrica Holst
046 – 646 51
Auktionsansvarig, hoppning
ulrica.holst@swb.org
Niklas Samuelsson
0705 – 73 54 71
Selekteringsansvarig
Johan Ifverson
0735 – 45 94 50
Selektionskommittén
Andreas Jönsson
0707 – 82 21 42
Selektionskommittén