fbpx
Välj en sida

SWB Elitfölauktion

Efter förra årets succé kommer årets Elitfölauktioner återigen gå av stapeln på den internationella plattformen Horse24.com. De båda auktionerna kommer som att hållas i samband med SWB Equestrian Weeks vecka 39 och 40. Selekteringarna av fölen har skett under augusti och det var den rutinerade duon Andreas Jönsson och Johan Ifverson som tillsammans med visare, filmteam och fotograf som gav sig ut på de svenska vägarna för att hitta de framtida stjärnorna. Två elitkollektioner, en med dressyr- och en med hoppföl, har nu vaskats fram. Det är en spännande blandning av internationellt gångbara blodslinjer innehållande idel intressanta hingstar kombinerat med meriterade stolinjer som erbjuds både svenska och utländska spekulanter.

Klicka här för att komma till Horse24!

 

Till auktionerna!
Datum för SWB Elitfölauktioner Online

SWBs Elitfölauktion för dressyrföl
22 september – Fölen presenteras på Horse24
29 september – Auktionen öppnar för budgivning
3 oktober – Auktionen avslutas

SWBs Elitfölauktion för hoppföl
29 september – Fölen presenteras på Horse24
6 oktober – Auktionen öppnar för budgivning
10 oktober – Auktionen avslutas

Vilka avgifter tillkommer om jag vill sälja mitt föl på SWBs Elitauktion?

Anmälningsavgift 2 500 kr
Säljprovisionen beror på klubbat pris enligt nedan presenterad provision:

Försäljningsprovision
10%

Vad händer om jag vill köpa tillbaka mitt föl?
Du kan alltid välja att köpa tillbaka ditt föl på auktionen. Som säljare äger du rätt att köpa tillbaka fölet för upp till angivet återköpspris utan att betala någon försäljningsprovision. Den totala avgiften blir då 2 500 kr i anmälningsavgift.

Väljer du att köpa tillbaka ditt föl för över angivet återköpspris blir du skyldig att betala köpprovision på 6% och försäljningsprovision på 10%. Totala avgifter blir då 2 500 kr i anmälningsavgift + 16% i provision.

Information inför onlineauktionen

På vilken hemsida kommer SWBs digitala Elitauktion att arrangeras?
SWB har inlett ett samarbete med företaget HorseMedia GmbH som har tagit fram den internationella och mycket väletablerade auktionsplattformen horse24.com. HorseMedia samarbetar med flera stora förbund och företag, bland andra Helgstrand Dressage, Schockemöhle, Westfahlen och Hannoveranarförbundet,  och har stor erfarenhet av att arrangera internationella auktioner med föl och hästar av absolut toppklass.

Klicka här för att komma till Horse24!

Hur marknadsförs Elitauktionen?
Både SWB och HorseMedia kommer marknadsföra auktionen i sina kanaler och via annonser, banners och reportage. SWB kommer marknadsföra auktionen både i Sverige och utomlands.

Hur går auktionen till?
Samtliga föl filmas och fotograferas under selekteringarna 1-6 augusti. Filmer och foton används vid marknadsföring av SWBs Elitauktion samt på respektive föls katalogsida på horse24.com.

Mer information om hur budgivningen går till hittar ni HÄR.

Auktionsvillkor
Auktionsvillkor SWB Elitfölauktion Online 2021

Kontakt

 

Helén Uddefors
046 – 646 52
VD SWB
helen.uddefors@swb.org
Josefine Tinglöf
046 – 646 48
Auktionsansvarig, dressyr
josefine.tinglof@swb.org
Ulrica Holst
046 – 646 51
Auktionsansvarig, hoppning
ulrica.holst@swb.org
Niklas Samuelsson
0705 – 73 54 71
Selekteringsansvarig
Johan Ifverson
0735 – 45 94 50
Selektionskommittén
Andreas Jönsson
0707 – 82 21 42
Selektionskommittén