fbpx

SWB Ridhäst

SWB Ridhäst

”SWB Ridhäst är både användbar och utvecklingsbar inom ridsportens alla discipliner och till glädje för en bred målgrupp utövare. SWB Ridhäst är en proportionerlig, korrekt, hållbar och arbetsvillig häst med utstrålning som är byggd för att naturligt bära sig i ändamålsenlig form under ryttare och med en önskvärd mankhöjd 158-170 cm. Den har ett harmoniskt temperament och rör sig i balans med tre regelbundna gångarter som kan visa register. Den ska kunna hoppa hinder av viss storlek och vara utbildningsbar till svår dressyr. Det ska vara en häst som många ryttare kan lära sig rida på.”

För SWB är det betydelsefullt att de hästar som tjänstgör vid svenska lärosäten, på ridskolor, i Försvarsmakten, i Polisrytteriet och inte minst i den Beridna Högvakten är svenskfödda SWB-hästar.

SENASTE NYHETERNA

SWB inför utökade dopingtester

12 april, 2024

SWB inför utökade dopingtester på unghästtester och under SWB Equestrian Weeks från och med våren 2024 som en del i hästvälfärdsarbetet.

Läs mer

arrow

SWB stänger av en unghästvisare i avvaktan på utredning

09 april, 2024

Efter en anmälan via SWB:s visselblåsarsystem, har SWB påbörjat en utredning om otillåten medicinering och överträdelser mot SWB:s unghästreglemente av en unghästvisare.

Läs mer

arrow

Ingstad & Co – ny samarbetspartner till SWB

08 april, 2024

SWB är glada att kunna erbjuda sina medlemmar ännu en ny samarbetspartner, transportföretaget Ingstad & Co som är en internationell frakt- & tullmäklare som erbjuder…

Läs mer

arrow