fbpx

SWB Ridhäst

SWB Ridhäst

”SWB Ridhäst är både användbar och utvecklingsbar inom ridsportens alla discipliner och till glädje för en bred målgrupp utövare. SWB Ridhäst är en proportionerlig, korrekt, hållbar och arbetsvillig häst med utstrålning som är byggd för att naturligt bära sig i ändamålsenlig form under ryttare och med en önskvärd mankhöjd 158-170 cm. Den har ett harmoniskt temperament och rör sig i balans med tre regelbundna gångarter som kan visa register. Den ska kunna hoppa hinder av viss storlek och vara utbildningsbar till svår dressyr. Det ska vara en häst som många ryttare kan lära sig rida på.”

För SWB är det betydelsefullt att de hästar som tjänstgör vid svenska lärosäten, på ridskolor, i Försvarsmakten, i Polisrytteriet och inte minst i den Beridna Högvakten är svenskfödda SWB-hästar.

SENASTE NYHETERNA

Här är SWB-hästarna som tävlar unghäst-VM i hoppning

20 september, 2023

Sammanlagt har nitton SWB-hästar nominerats att representera Sverige och SWB i unghäst-VM i hoppning 2023. Det är sju femåringar, åtta stycken sexåringar och fyra sjuåringar.…

Läs mer

arrow

Dags för Breeders Trophy och SWB Riders Cup i fälttävlan 23-24 september

19 september, 2023

I helgen hamnar Össjö utanför Ängelholm i centrum när det arrangeras Breeders Trophy, Svenskt Unghästchampionat och SWB Riders Cup i fälttävlan. 

Läs mer

arrow

The SWB Elite Foal Auction – dressage foals

18 september, 2023

Discover your very next international equestrian star at the SWB Elite Foal Auctions! Mark your calendars for Friday, September 29, as the SWB Elite Foal…

Läs mer

arrow