Rådgivande bedömning för unga hingstar

SWB arrangerar under november månad tillsammans med olika naturbruksgymnasier runt om i landet rådgivande bedömning för unga hingstar. Bedömningen är öppen för hingstar födda 2012-2015, och i mån av plats även för äldre hingstar med tävlingmeriter. Syftet är att du som hingstägare ska kunna få vägledning om din hingst kan vara intressant att visa vid bruksprov längre fram och därmed aktuell att behålla som hingst.

Upplägget vid bedömningen är ungefär den samma som vid treårstest. Du visar din hingst i lösgalopp och löshoppning, samt får den exteriörbedömd vid hand. Är din hingst 3 år eller äldre visas den även riden. Din hingst bedöms av två domare ur SWBs avelsvärderingsnämnd (AVN). Hingsten blir allsidigt bedömd och även härstamningen vägs in i det slutgiltiga omdömet.

SWB har som målsättning att öka antalet svenskfödda hingstar som kommer till bruksprov och hoppas att du som uppfödare tar chansen att visa upp din hingst.

Anmälan till rådgivande bedömning sker via tävlingsdatabasen (TDB), se länkar nedan.
Ägare till hingst som visas vid rådgivande bedömning måste vara medlem i SWB. PLUSmedlemmar i SWB får 200:- rabatt på anmälningsavgiften.

Förfrågningar till ann-charlotte.cadier@swb.org eller 046 – 646 49
Preliminära platser och datum för rådgivande bedömning 2016.

Datum Plats Domare
Onsdag 23 november Strömsholm Christina Olsson & Mikael Nolin Resultat
Torsdag 24 november Tenhult, Jönköping Christina Olsson & Mikael Nolin Resultat
Fredagen 25 november Bollerup, Tomelilla Christina Olsson & Mikael Nolin Resultat