Rådgivande bedömning för unga hingstar

SWB arrangerar under november månad tillsammans med olika naturbruksgymnasier runt om i landet rådgivande bedömning för unga hingstar. Bedömningen är öppen för hingstar födda 2013-2016, och i mån av plats även för äldre hingstar med tävlingmeriter. Syftet är att du som hingstägare ska kunna få vägledning om din hingst kan vara intressant att visa vid bruksprov längre fram och därmed aktuell att behålla som hingst.

Upplägget vid bedömningen är ungefär den samma som vid unghästtest för 3-åriga hästar. Du visar din hingst i lösgalopp och löshoppning, samt får den exteriörbedömd vid hand. Är din hingst 3 år eller äldre visas den även riden. Din hingst bedöms av två domare ur SWBs avelsvärderingsnämnd (AVN). Hingsten blir allsidigt bedömd och även härstamningen vägs in i det slutgiltiga omdömet.

SWB har som målsättning att öka antalet svenskfödda hingstar som kommer till bruksprov och hoppas att du som uppfödare tar chansen att visa upp din hingst.

Anmälan till rådgivande bedömning sker via tävlingsdatabasen (TDB), se direktlänkar nedan.
Ägare till hingst som visas vid rådgivande bedömning måste vara medlem i SWB. PLUSmedlemmar i SWB får 200:- rabatt på anmälningsavgiften.

Förfrågningar till Ann Charlotte Cadier ann-charlotte.cadier@swb.org, alternativt info@swb.org eller 046 – 646 49/046 – 646 50.

Preliminära datum och platser 2017:

Datum Plats Domare Anmälan Startlistor Info
Tisdag 21 november Strömsholm Christina Olsson & Mikael Nolin    TDB  Startlista PM
Onsdag 22 november Tenhult, Jönköping Christina Olsson & Mikael Nolin    TDB  Startlista PM
Torsdag 23 november Bollerup, Tomelilla Christina Olsson & Mikael Nolin    TDB  Startlista PM
faperplace.com