fbpx


HorseTec of Sweden bjuder in till clinicen VAD TITTAR VI PÅ? med fokus på eyetracking-teknologi och dess potential. Foto: Roland Thunholm

Den 13 maj bjuder HorseTec of Sweden in till clinicen VAD TITTAR VI PÅ? En clinic exklusivt för domare, Masters och Fellows samt licensierade tränare. Clinicen sker i samarbete med Van Hall Larenstein University of Applied Sciences i Nederländerna och Tobii, ett svenskt företag som utvecklar och säljer produkter för ögonstyrning och blickmätning, samt Ung SWB och Sveriges Ridgymnasium på SRG Bökeberg, Svedala. Clinicen fokuserar på utbildning, träning och bedömning i löshoppning, dressyr och hoppning och utforskar eyetracking-teknologin och dess potential inom ridsporten. Swedish Warmblood är samarbetspartner till clinicen och har bjudit in sina domare att delta.

– Det ska bli spännande att se vad ny teknik kan tillföra och om vi domare kan dra nytta av den, säger Mikael Nolin, som är SWBs medverkande hoppdomare med A-behörighet som kommer ha hand om löshoppningen under clinicen. Pether Markne har hand om dressyr och hoppningen under dagen. Key speakers under clinicen är professor Dr. Inga Wolframm och Dr. Peter Reuter tillsammans med guest of honour Hans van Tartwijk, Ir. J.M.F.M. van Tartwijk.

Om HorseTec of Sweden
HorseTec of Swedens syfte är att främja innovation, utbildning och en förbättrad hästvälfärd för en långsiktigt hållbar hästnäring och sport. Utöver detta samarbetar HorseTec of Sweden med forskningsinstitutioner, universitet och entreprenörer, för utveckla och implementera innovativa lösningar för hästnäringen, och bygga ett starkt globalt nätverk för att påskynda utvecklingen av ny teknik. HorseTec of Sweden gör detta genom att:
– Samla expertis från akademin, näringslivet och industrin i gemensamma initiativ. Clinicen Vad tittar vi på? är ett exempel på en sådan aktivitet.
– Aktivt stödja kunskapsdelning och verka för utbildning. Vi vill ge hästägare, ryttare, tränare och domare de verktyg de behöver för att fatta välgrundade beslut.
– Investera i och samarbeta kring forskning och utveckling av ny teknologi med målet att en långsiktigt hållbar hästnäring.
– Erbjuda mentorskap och vägledning för entreprenörer och startups.

Teamet bakom HorseTec of Sweden – med passion för häst och ny teknik
Cindy Ahrnewald. Specialiserad på affärsutveckling. Drivande i utvecklandet av hästnäringens utbildning och lärande, för såväl profession som utövare.
Malin Andersson. Passionerad häst-generalist som brinner för att sprida kunskap. Mångårig erfarenhet av försäljning, PR och event inom hästnäringen.
Henrik Landin. Bara sju år gammal inom häst, men med över 20 års erfarenhet inom teknik/IT, försäljning, och kommersiellt ledarskap.
Besök HorseTec of Swedens hemsida för mer information. Sista anmälningsdag är 9 maj. Föranmälan krävs. No Show debiteras med 250 kr.