fbpx


Eka First Navy Jack (SWB) med Carl-Walter Fox tog hem seniorernas SM-guld 2024. Foto: Sofie Gullberg

Henriksdals RF anordnade Utomhus-SM i hoppning för seniorer och Lise-Lotte Erlandssons uppfödning Eka First Navy Jack (SWB) e. Contendro u. Catalina Lee (36) SWB) – Baltimore. Uppfödare: Stuteri Ekagård, Lise-Lotte och Hans Erlandsson, ägare: Lise-Lotte Erlandsson med ryttare Carl-Walter Fox tog hem guldet och en väl tilltagen premie om 100 000kr.

-Det är helt fantastiskt kul att få göra detta med Navy som bara är 9 år och tillsammans med hela teamet som guidat oss och hjälpts åt för att få ihop detta, säger Carl-Walter Fox efter segern. Han har ett fantastiskt sinne för hoppningen, han är väldigt arbetsam och vill alltid göra rätt. Sen känner man verkligen hur mycket han älskar att vara på banan! Nu blir vila för Eka First Navy Jack (SWB) och sen kommer han få hoppa någon låg klass efter det. Planen är sedan att hoppa utomlands för att samla rutin samt förlänga utesäsongen för att försöka ge honom de bästa förutsättningarna vi kan.

Carl-Walter Fox som ridit hästen sedan den var fem år och vann tidigare i år även Swedish 7-Star över 1,50-hinder i Falsterbo och en premie på 100 000 svenska kronor. Eka First Navy Jack har haft framskjutna placeringar både i Breeders Trophy och i Lövsta Future Challenge tidigare år samt varit i final i Falsterbo. Uppfödare är Stuteri Ekagård, dvs Lise-Lotte och Hans Erlandsson, och Lise-Lotte Erlandsson äger fortfarande hästen.  Lise-Lotte har fött upp ett 15-tal hästar och att just Eka First Navy Jack blev till berodde främst på att hans mamma Catalina Lee (e. Baltimore) började växa som 4-åring, så istället för att ridas så betäcktes hon. Hon har sedan tävlats upp till 1,50-klasser av Carl-Walter Fox. I år på  midsommarafton, fick stoet sitt andra föl, ett stoföl e. Chacfly. Just nu har Lise-Lotte de tre hästarna, och så tänker hon att det ska fortsätta.

Även i SM för Juniorer tog en SWB-häst hem guldet, nämligen Tiger Rose (SWB) e. Heartbeat u. Rosetta Stone (SWB) – Radiator. Uppfödare Willy Andersson, ägare: Ulrika Jarl med ryttare Valentina Jarl.