fbpx

Vid årets Breeders Trophy kommer hopphästarnas prispott att utökas med 10 000 kr i samtliga åldersklasser. Detta möjliggörs genom medel från Ackordhäststiftelsen som tillsammans med SWB valt att stötta de unga hopphästarna och deras uppfödare.

– Vi är verkligen glada att vi och Ackordshäststiftelsen kan ge denna extra morot till hoppningen, säger SWBs ordförande Olle Kindberg. Svensk hoppning är stark just nu och vi tycker att Breeders Trophy är ett bra tillfälle att lyfta fram detta lite extra, fortsätter han.

Potten på totalt 50 000 kr kommer att fördelas så att segrande hästs ägare och uppfödare i samtliga klasser får 5000 kr vardera, en nyhet som möts av glädje när den når arrangören.

– Det är ett superinitiativ, säger Swede Horse verksamhetsledare Tomas Torgersen. Våra svenska hopphästar levererar toppresultat på arenor över hela världen och många av dem har startat sina framgångsrika karriärer på Breeders Trophy. Nu kanske ännu fler kan fostras den vägen!

Breeders Trophy i hoppning, dressyr och fälttävlan avgörs på Flyinge 1-7 oktober.

Cue Channa (SWB) startade sin karriär med framgångar i Breeders Trophy och har sedan representerat Sverige i både OS och EM tillsammans med Malin Baryard-Johnsson. Foto: Roland Thunholm