fbpx

Agria, som är huvudsponsor till SWB, kommer stötta Ung SWB i satsningen mot WBFS International Young Breeders World Championships som går av stapeln på Stutteri ASK i Danmark den 4-6 juli.

– För att fortsätta den positiva utvecklingen inom svensk uppfödning med hållbara och framgångsrika hästar är det såklart viktigt att satsa på de unga uppfödarna och där vill vi vara med och stötta, säger Mikael Theorén, Affärsområdechef Häst & Lantbruk, Agria.

Samarbetet innebär även fler gemensamma aktiviteter under bland annat Ung SWB Cup och Breeders Trophy i höst.

– Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet med Agria och möjligheterna det ger ungdomarna att kunna satsa mot världsmästerskapet i sommar och även utveckla höstens ungdomsaktiviteter! Säger Michaela Swärd, projektledare för Ung SWB.

International Young Breeders World Championships hålls vartannat år och omkring 200 ungdomar från 20 olika förbund deltar. Tävlingen arrangeras i olika länder varje gång och i år är det vårt grannland Danmark och Ung i Dansk Varmblod som står som värd för tävlingen. Ung SWB kommer delta med ett junior- och ett seniorlag där åldersgrupperna är 16-20 år respektive 21-26 år. Världsmästerskapet pågår under tre dagar och avelsförbunden tävlar mot varandra i fem moment: teori, exteriörbedömning, löshoppningsbedömning, grooming och häst vid hand.