fbpx


Gerd Küst har över 50 års erfarenhet av sporthästavel inom både fälttävlan, hoppning och dressyr. Foto: Privat.

Intresset för att kvala till Breeders Trophy i fälttävlan har i år varit rekordhögt och SWB är mycket glada att kunna meddela att det blir tyska tränaren, domaren och uppfödaren Gerd Küst som kommer att vara den andra internationella domaren för de 4- och 5-åriga fälttävlanshästarna. Sedan tidigare är den mycket omtyckta brittiska domaren och tränaren Angela Tucker klar, som i år dömer sitt tredje Breeders Trophy.

-Vi är väldigt glada över att Gerd Küst kommer till årets Breeders Trophy, jag är övertygad om att han kommer att bidra till en mycket professionell bedömning av de unga fälttävlanshästarna med sin expertis, säger tävlingsledare Lars Christensson. Gerd Küst tillsammans med Angela Tucker, sätter verkligen en kvalitetsstämpel på både Breeders Trophy och på sporten.

Gerd Küst har över 50 års erfarenhet av sporthästavel inom både fälttävlan, hoppning och dressyr, tillsammans med en lång erfarenhet av unghästar. Han har bland annat grundat Holsteinerlinjen Stamm 8888 och har producerat ett 20-tal godkända hingstar, bland annat hästar som Zinedream e. Zinedine – Contender samt Quiwi Dream e. Quidam de Revel – Contender och Greek Air e. Gribaldi – Florestan I.

Gerd är även tränare och en mycket respekterad domare. Han har ett långt CV där han dömt såväl unghästklasser, Bundeschampionat och tyskt mästerskap liksom 4* fälttävlan, internationella mästerskap och världscuptävlingar. Han är även officiell tysk avelsdomare och har dömt vid fölvisningar i både Tyskland och Danmark sedan många år. Han har också coachat ryttare vid flera internationella mästerskap och är välkänd för sitt arbete inom hästvärlden, särskilt för sin förmåga att identifiera och stödja unga tyska talanger inom sporten.

Breeders Trophy i fälttävlan äger rum helgen 14-15 september och arrangeras tillsammans med Össjö Hästsällskap på vackra Össjö terrängbana strax utanför Ängelholm, publik och intresserade är varmt välkomna!
Kvaldatum är till och med 9 september – läs kvalregler här
Lös deltagarbevis här
Anmälan är öppen och du hittar propositionen här.