fbpx


Mr Wilder (SWB) från Breeders Trophy 2023. Foto Michaela Swärd / SWB

Breeders Trophy och SWB Riders Cup i fälttävlan går hos Össjö Hästsällskap utanför Ängelholm helgen 14-15 september. Nu är anmälan öppen i TDB för de 4-, 5- och 6-åriga SWB-hästarna. SWB Riders Cup är öppen för fälttävlanshästar 7 år eller äldre och går i H100.

I år har rekordmånga deltagarbevis lösts för de unga fälttävlanshästarna. Inverkansdomare i år är brittiska Angela Tucker, ytterligare en internationell inverkansdomare meddelas inom kort.

-Jag tror att det nya formatet verkligen har börjat sätta sig och att både deltagare, hästägare och uppfödare har känt sig väl bemötta i tävlingssammanhanget, säger Lars Christensson, tävlingsledare och känd kommentator för fälttävlan i bland annat SVT. Han fortsätter;
I Breeders Trophy i fälttävlan tittar man på många delar av hästens förmåga och det är ett jättebra utbildningsmål för den unga hästen oavsett fortsatt framtida inrikting, jag tror också att de som annars är inriktade mot hoppning ser en extra möjlighet i att kunna starta Breeders Trophy i fälttävlan istället.

Du löser deltagarbevis här – kvaldatum till och med 9 september.
Det finns många möjligheter att kvala till Breeders Trophy i fälttävlan – läs mer om kval här
Länk till anmälan i TDB hittar du här.