fbpx


Bild från selekteringen på Flyinge Kungsgård 2023. Foto: Cecilia Hallqvist

SWB besöker i år elva platser runt om i landet från Flyinge Kungsgård i söder till Stockholm och Herfsta Dressage i norr mellan 6-11 augusti.  Allt för att hitta Sveriges mest lovande gångarts- och hoppföl till SWB Elite Foal Auction som går under klubban den 27:e september respektive 4:e oktober under SWB Equestrian Weeks. Nu går det att anmäla ditt föl i TDB, tävlingsdatabasen.

Förra året såg vi ett stort tryck på anmälningarna och över 200 föl med meriterade mödernelinjer visades, vi hoppas på minst lika många i år, säger Josefine Tinglöf, auktionsansvarig på SWB. Hon fortsätter;
– Vi ser att det är ett utmärkt tillfälle att träna på hantering och lastning av sto och föl, men också att få möjlighet att köpa professionella foton samt film inför eventuell försäljning, även om man inte blir uttagen till auktionen.

Selekteringsplatser:
Tisdag 6 augusti eftermiddag, Tollsbo Gård
Onsdag, 7 augusti morgon, Herreds Gård
Onsdag, 7 augusti lunchtid, Ale-Jennylunds Ridklubb, Göteborg
Onsdag, 7 augusti eftermiddag, Sörsjö Gård, Värnamo
Torsdag 8 augusti förmiddag, Stall of East, Mariestad
Torsdag 8 augusti lunchtid, Lillerud, Karlstad
Torsdag 8 augusti eftermiddag, Eklunda Stuteri, Örebro
Fredag 9 augusti förmiddag, Herfsta Dressage, Stockholm
Fredag 9 augusti eftermiddag, Flemminge Gård, Vikbolandet
Lördag 10 augusti, förmiddag, Frödinge, Kalmar
Lördag 10 augusti, eftermiddag, Nybro Ridklubb
Söndag 11 augusti, Flyinge Kungsgård
Samt vid behov, måndag 12 augusti förmiddag, Flyinge Kungsgård

Du anmäler via TDB, tävlingsdatabasen här.
Läs mer om selekteringen här.

Detta gäller för dig som vill anmäla ditt föl
– Du behöver vara Plus- eller Aktiv medlem i SWB.
– Anmälningen görs via Tävlingsdatabasen (TDB). Sök på Equine Swede Horse AB.
– Avgiften till selekteringen är 550 kr för Plus-medlemmar och 750 kr för Aktiva medlemmar inklusive moms.
– Fölet måste vara grundregistrerat i SWB och minst 21 dagar gammalt vid selekteringen och anmäls med sitt registreringsansökansnummer som finns i Språngrulla när födseln är rapporterad.

Med anmälan bifogas:
– Medlemsnummer
– Fölets födelsedatum och kön
– Möderneinformation, det vill säga moder, mormor och mormorsmor samt deras syskon och avkommors meriter och tävlingsresultat från MSV-placeringar och uppåt. Den här informationen är en viktig del för att ditt föl ska ha de bästa förutsättningarna att bli selekterat.

Auktionerna arrangeras som hybridauktioner och det finns det möjlighet för några föl att enbart delta online. Önskemål om att endast delta online och inte köra sitt föl till Flyinge skrivs i anmälan till selekteringen. Selekteringskommittén beslutar om vilka föl som tas ut till att endast delta online.

Selektion av föl från Norrland till SWBs Elitfölauktioner
SWB erbjuder SWB-föl från Norrland att delta i selekteringen till Elitfölauktionerna genom att skicka in foto och film till selektionskommittén. Selekteringen kostar 350 kr för Plus-medlemmar och 450 kr för Aktiva medlemmar inklusive moms. Denna kostnad faktureras när anmälan inkommit. Anmälan sker genom att maila information om fölet samt film och bilder till josefine.tinglof@swb.org. Anmälan skall vara hos SWB senast den 8 augusti.

Anmälan skall innehålla:
– Fölinformation: Fölets namn, registreringsansökansnummer, födelsedatum, kön, färg, härstamning.
– Ägaruppgifter: Namn, adress, medlemsnummer, fakturaadress för selekteringsavgiften.
– Möderneinformation: Dvs information om moder, mormor och mormorsmor samt deras syskon och avkommors meriter och tävlingsresultat (end placeringar i MSV och uppåt). Max 500 tecken. OBS! Denna information är mycket viktigt för att ditt föl ska ha chans att bli selekterat!
– Film på fölet: Filmen ska visa fölet i rörelse i skritt, trav och galopp. Filma även fölet i skritt framifrån och bakifrån. Tänk på att platsen för filmningen har en lugn bakgrund och gott ljus. Håll kameran stadigt och använd en kamera med hög upplösning. Tänk på att inte filma i motljus. Filmen ska läggas upp på YouTube och länken bifogas i mailet till SWB alternativt skickas filmen via wetransfer.com Max 2-3 minuter i hög upplösning.
– Föl och sto skall precis som vid ordinarie selekteringar vara upputsade och i bästa skick. Fölet ska vara flätat och friserat, inga tofsar som sticker ifrån öronen etc. Stoet får gärna var flätat.
– Porträttbilder: Huvudbild, bild i rörelse samt exteriörbild från sidan där fölet är uppställt av mycket god upplösning.
Observera att SWB kan kräva nya foton och film om fölet blir uttaget till SWBs Elitfölauktioner.

För frågor, välkommen att ringa
Selektionsteam Johan Ifverson 0735-45 94 50,
Selektionsteam Andreas Jönsson 0707- 82 21 42
Selektionsteam Helena Torstensson 0708-75 29 00
Selekteringsansvarig Niklas Samuelsson 0705-735471, niklas.samuelsson@vpgab.com

Vad händer efter selekteringen?
Efter den 12 augusti går selektionsteamet igenom allt material och beslutar om vilka föl som tas ut till auktionerna. Därefter får alla som deltagit i selekteringen besked via mail om de blivit uttagna eller ej.

Vi ser fram emot din anmälan!