fbpx
Välj en sida

SWBs avelsvärderingsnämnd, AVN,  sätter varje år ihop användningsråd för de hingstar om godkänts bruksprovet. Råden är tänkta som hjälp för dig som stoägarna att välja rätt hingst till ditt sto. Nedan kan du läsa användningsråden för hingstarna som godkändes vid bruksprovet 2020 på Grevagården.

3-årig hingst – hoppning

Sorrento HQS 1406
Skyliner – Perigueux
Sorrento HQS kan användas för hoppavel till de flesta typer av ston. Han kan bidra med scope, spänst, ryggverkan i språnget, snabba reflexer samt mycket god inställning till hinder.

4-åriga hingstar  – dressyr

Fortnite 1411
For Romance I – Don Schufro
Fortnite kan användas för dressyravel till de flesta typer av ston för att förbättra skritt och galopp, rörlighet, ridbarhet och inställning.

Saint Louis (SWB) 1412
Blue Hors St. Schufro – Blue Hors Zack
Saint Louis (SWB) kan användas för dressyravel till de flesta typer av ston för att tillföra lätthet, förbättra typ, skritt och galopp, ridbarhet och inställning.

4-åriga hingstar – hoppning

Capriolo VDL (ex Laphriog VDL) 1407
Cohinoor VDL – Mr. Blue
Capriolo VDL kan användas för hoppavel till de flesta typer av ston med god ridbarhet för att förbättra exteriör, galopp, avstamp på hinder, ryggverkan och bakbensteknik.

Dom Perignon Z 1408
Dominator 2000 Z – Lucky Boy
Dom Perignon Z kan användas för hoppavel till de flesta typer av ston för att förbättra typ, scope, reaktionsförmåga, hinderklokhet, ridbarhet och inställning.

Enelzkey SR 1409
Eldorado van de Zeshoek – Papillon Rouge
Enelzkey SR kan användas för hoppavel till de flesta typer av inte alltför korta ston för att förbättra typ, galopp, scope, reaktionsförmåga, ridbarhet och inställning.

Everton VDL (ex Linus M) 1410
Etoulon VDL – Indoctro
Everton VDL kan användas för hoppavel till de flesta typer av inte alltför små ston för att förbättra benteknik, ryggverkan, reaktionsförmåga och taxeringsförmåga.

5-åriga hingstar – dressyr

Fürst Sinclair S 1413
For Romance – Lord Sinclaire I
Fürst Sinclair S kan användas för dressyravel till de flesta ston av lättare typ för att förbättra gångartskvalitéer, ridbarhet och inställning.

King Olymbrio L 1414
Geniaal – Ferro
King Olymbrio L kan användas för dressyravel till de flesta typer av ston för att ta upp storlek, förbättra samtliga gångarter, i synnerhet bakbensaktivitet, bärighet, elasticitet, energi och reaktivitet.

Quercus (SWB) 1415
Quaterback – Don Schufro
Quercus (SWB) kan användas för dressyravel till de flesta typer av inte alltför små ston för att förbättra lätthet i rörelserna, galoppkvalité, samarbetsvilja och ridbarhet.

5-åriga hingstar – hoppning

C-Future 1370
Casall – Landadel
C-Future kan användas för hoppavel till de flesta typer av ston för att förbättra galoppkvalité, tillföra kraft i avstampet, god ryggverkan och benteknik bak, taxeringsförmåga, balans, ridbarhet och inställning.

Prestationshingstar

Cujo 1416
Cayetano L – Friedenstraum I
Cujo kan användas för hoppavel till de flesta typer av ston för att förbättra typ, scope, reaktionsförmåga, ridbarhet, samarbetsvilja och inställning.

Direktkvalificerade hingstar – hoppning

Cornetto du Lys PS 1418
Cornet Du Lys – Centadel
Cornetto du Lys PS kan användas för hoppavel till de flesta typer av ston för att förbättra galopp, scope, balans, ryggverkan och benteknik.

Insider VDL (ex. Itoulon vd Katenhorst) 1403
Etoulon VDL – Corland
Insider VDL kan användas för hoppavel till de flesta typer av ston för att förbättra typ, scope, hoppteknik, reaktionsförmåga, energi och ridbarhet.

Kaiser des Forets VDL 1419
Contendro I – Le Tot de Semilly
Kaiser des Forets VDL kan användas för hoppavel till de flesta typer av ston för att förbättra galoppkvalité, kvickhet i avstamp, bakbensteknik, inställning och ridbarhet.

Fullblodshingst
Aces Star xx 1417
Monarchos xx – Pulpit xx
Aces Star xx kan användas som förädlare i sporthästaveln till inte alltför små ston. Han kan förbättra typ och lätthet i rörelserna.

Poäng och omdömen för samtliga hingstar godkända vid Bruksprovet 2020

Bruksprovsvinnarna Enelzkey SR 1409 och Fortnite 1411. Foto Pernilla Hägg