fbpx

SWB hälsar bedömningsledare och/eller annan person inom Din regionala förening ansvarig/delansvarig för Unghästtester 2018 välkomna till bedömningsledarträff i anslutning till avelsseminariet den 11 november på Scandic Järva Krog, Stockholm!

Datum, Tid & Plats:
Söndagen den 12 november, kl. 10.00-16.00 Scandic Järva Krog, Stockholm

Kaffe serveras från 09.30. SWB bjuder en person från varje regional förening att delta i träffen kostnadsfritt. Om ni är fler personer som vill delta går det såklart att ordna, kostnad per person är då 350 kr exkl. moms. De regionala föreningarna står för resekostnaderna.

Bakgrund:
I samband med revisionen av Unghästtesterna kom det in önskemål från flera regionala föreningar om en årlig arrangörsträff, där man tillsammans planerar kommande regionala föl- och unghästbedömningar. Detta vill vi gärna tillmötesgå för att underlätta samordning och bidra till inspiration och trygghet för er som arrangörsföreningar. Från och med i år genomför vi därför en årlig bedömningsledarträff under november månad tillsammans med minst en representant från varje regional förening som vill anordna Unghästtest kommande säsong. För de föreningar som vill anordna unghästtest kommande säsong är deltagande obligatoriskt. Ambitionen är att så snart som möjligt efter träffen kunna anslå bedömningsdatum och platser på SWB:s hemsida. För att alla ska få ut så mycket som möjligt av träffen behöver alla regionala föreningar i förväg ha diskuterat och ha med sig följande till träffen:

 • Förslag på bedömningsdagar och platser för sina arrangemang (gärna några alternativ)
 • Uppgift om vilka tester man avser genomföra (fölbedömning, 3-årstest, 4-årstest osv)
 • Önskemål om domare till de olika arrangemangen man avser genomföra

  Preliminärt program:
  09.30 Kaffe serveras
  10.00-11.00 Information från SWB (regeländringar, bedömningssäsongen 2017, arrangörshandboken med fokus på Equipe och TDB)
  11.00-13.30 Regionvisa diskussioner för att samordna bedömningsplatser och tidpunkter inom varje region samt lunch
  13.30-14.00 Summering av de regionvisa diskussionerna inkl önskemål om domare
  14.00-15.00 Vad behöver man tänka på inför och under unghästtesterna? Praktiska frågor med fokus på hoppning (Harald Jönsson)
  15.00 Avslutande kaffe

Frågor som måste ha diskuterats och förankrats inom din regionala förening innan
träffen:
1. När och var kan vi ha Unghästtest 2018? Flera förlag på datum önskvärt.
2. Vilka domare ser vi gärna dömer hos oss? Tre önskemål per domarkategori.

Avelseminarium lördagen 11 november
Vi har valt att förlägga bedömningsledarträffen på Järva Krog i Stockholm då det lördagen den 11 november är Avelsseminarium för SWB och Svensk Galopp (SG) på samma plats. Ni väljer och bekostar själva om ni vill delta i seminariet på lördagen och i sådana fall övernatta på plats. Information och anmälan på länken: https://swb.org/nyheter/avelsseminarium-den-11-
november/ Anmälan till Avelseminarium 11 november innan 1 okt till en lägre avgift (300 kr) efter 1 oktober kostar dagen inkl lunch och kaffe 375 kr. Det mycket låga priset för seminariedagen är tack vare att HNS delvis finansierar denna utbildningsdag. Ditt boende bokar Du direkt på Scandic Järva Krog 

OBS! Det är mycket enkelt att ta sig till Scandic Järva Krog då bl.a. flygbussarna stannar precis i närheten.

Anmälan till Bedömningsledarträffen 12 november:
Snarast men senast onsdag 8 oktober HÄR.
Frågor: Josefine.Tinglof@swb.org