fbpx

Nu lanserar Beridna Högvakten ett förmånligt optionsprogram där 10 SWB-uppfödare årligen kommer att erbjudas platser.
Den beridna vaktparaden är en självklar del av det svenska kulturarvet och en hyllning till svensk uppfödning. Syftet med optionsprogrammet är att långsiktigt säkra tillgången av lämpliga svenskfödda hästar.

 

Av tradition är fuxfärgade valacker ett av den beridna vaktparadens främsta profilskapande kännetecken och därför kommer enbart fuxston antas till optionsprogrammet. Ett stabilt och trevligt temperament hos de aktuella stona är också ett självklart krav för antagning.
Optionsprogrammets uppfödare kommer i samråd med Beridna Högvaktens Hästrekryteringsgrupp välja ut lämplig hingst till sitt sto och sedan erbjuds uppfödaren en årlig premie från tidpunkten för konstaterad 90 dagars dräktighet t.o.m. 3 års ålder förutsatt att en fuxhingst föds. I sista steget av programmet säljs hästen till Beridna Högvakten till överenskommet pris.

-Vi hoppas att detta initiativ skall främja aveln av SWB-hästar i Sverige där vi subventionerar stoägarens avelskostnader och i samarbetet hoppas se fina lämpliga valacker växa upp som därefter kan gå in i den Beridna Högvakten säger Håkan Buskhe, Ordförande i Föreningen för den Beridna Högvakten.

Intresserade stoägare kan redan nu anmäla sitt sto till Optionsprogrammet för att ha möjlighet att bli först ut i nysatsningen.
Initiativet är långsiktigt och Beridna Högvakten hoppas se ett nära samarbete med SWB-uppfödare.

 

Läs mer:

www.visningsdagarna.se