fbpx

Den 11-13 september hålls det både internationella klasser och lag-SM i fälttävlan på Strömsholm och evenemanget utökas nu även med Breeders Trophy. Det är riksanläggningen Ridskolan Strömsholm som tillsammans med Strömsholms Ridsportförening och Norrby Ryttarsällskap som tar över stafettpinnen när det gäller de prestigefulla fälttävlansfinalerna för de unga SWB-hästarna.

– Vi är hedrade och stolta över att få förtroendet att arrangera fälttävlans-Breeders, säger RS verksamhetschef Jonas Johnson. Nu kommer tävlingen verkligen att innehålla allt, från de yngsta talangerna till internationell toppklass!

På Strömsholmsdagarna i september kommer landets bästa fälttävlanshästar och ryttare att samlas och det ger en unik möjlighet för uppfödarna att visa upp sina Breeders Trophy-hästar i en internationell miljö och även skapa nya samarbeten.

– Den inramning tävlingarna på Strömsholm kan erbjuda är fantastisk, säger Tomas Torgersen, senior advisor för Breeders Trophy. Det är perfekta förhållanden för dessa unga hästar och vi är verkligen glada att ge våra uppfödare, ägare och ryttare chansen att ta plats på en stortävling som denna. Om några år är jag övertygad om att Breeders-vinnarna kommer att synas startlistorna för de internationella klasserna, fortsätter han.

Sedan tidigare är det beslutat att slopa både avgiften för deltagarbevis och krav på kval. För de 5- och 6-åriga hästarna gäller dock fortfarande att Svenska Ridsportförbundets kval till respektive klass är uppnådda.

Foto: Roland Thunholm