fbpx

För första gången arrangeras i år de traditionsenliga Breeders Trophy finalerna i fälttävlan på riksanläggningen Ridskolan Strömsholm. Det är Ridskolan Strömsholm som tillsammans med Strömsholms Ridsportförening och Norrby Ryttarsällskap som tar över stafettpinnen när det gäller de prestigefulla fälttävlansfinalerna för de 4 – 6-åriga SWB-hästarna. Propositionen ligger nu ute och organisationen för Breeders Trophy i fälttävlan 2020 på Strömsholm är i full gång med alla förberedelser.

 RS och SRF har inlett ett mycket positivt samarbete med Norrby Ryttarsällskap. Intresset för att rida fälttävlan på Strömsholms bana har varit rekordstort de senaste åren och Norrby Ryttarsällskaps stora engagemang för fälttävlan passar väl in. Det har de senaste åren arrangerats både internationella och nationella klasser upp till 3-stjärnig nivå på Strömsholms banor.

”Vi ser verkligen fram emot att genomföra Breeders Trophy i fälttävlan i samarbete med SWB och Agria Djurförsäkring. Vi är hedrade och stolta över att ha fått detta förtroende” berättar Jonas Johnson, verksamhetschef vid Ridskolan Strömsholm.

De unga SWB-talangerna kommer att erbjudas Slottsbanan för hopprovet och Grand Prix banan för dressyrprovet samt terrängbanan på vackra Österängarna. Klassisk häst- och ryttarmiljö som anpassats till förutsättningar som nutidens ridsport behöver. I år är det ett speciellt år med covid-19 som organisationen tar på största allvar och givetvis anpassar tävlingen till. Med det i beaktande ska uppfödare, ryttare och de unga hästarna ges de bästa förutsättningar till en bra upplevelse. Prispengar i år är 50 000 SEK som ska fördelas till uppfödare och ägare till de främst placerade unghästarna.

Fälttävlansryttaren Anna Freskgård ser fram emot att delta i årets Breeders Trophy i fälttävlan. ”Breeders Trophy i fälttävlan är en mycket bra tävling för den unga hästen. Att tävlingen i år genomförs i Strömsholm med sina fantastiska banor i en inspirerande miljö är en jättebra lösning” berättar Anna.

Ridskolan Strömsholm och Flyinge arbetar för att förse svensk hästnäring med kompetens med visionen ”Vi utvecklar kunskap, hästar och människor”. Det stämmer väl med riksanläggningarnas och SWB:s samarbetspartner Agria Djurförsäkrings strävan efter att utveckla ridsportsverige och sprida kunskap. ”Att hästar behöver varierad träning för att bli hållbara är väl känt och när ryttaren har uppsatta mål är det lättare att hålla motivationen för träning uppe” säger Mikael Theorén, Affärsområdeschef Häst och Lantbruk på Agria Djurförsäkring.

Mer information om Breeders Trophy i fälttävlan

Foto: Roland Thunholm