fbpx

Efter soliga dagar på Strömsholm med härlig stämning är Bruksprovet 2022 till ända. I år får vi 46 nya hingstar godkända för avel inom SWB.  20 hingstar gick igenom nålsögat för Premierad nivå, resterande hamnar på nivån Accepterade hingstar. Bruksprovsvinnare i hoppning blev Zino 1461, OLD e. Zinedream u. Bali e. Acobat II – Turban Rose (SF)  – Cantus. På dressyrsidan blev det Serious 1457, HANN e. Secret  u. Fleur dÁmour  e. Fûrst Romancier  – Weltmeyer  –  Lauries Crusador XX som tog hem den åtråvärda titeln. Båda hingstarna är tyskfödda.

Serious 1457 är uppfödd av Heike och Hermann Bonhorst, Pferdezucht Bonhorst, Tyskland, ägare Lövsta Stuteri AB. Både modern Fleur dÁmour och mormodern Walonya är Statspremieston i Hannover. Walnoya har lämnat en avkomma sim har placeringar i Prix St. Georges dressyr. Mormors mor La Rosa är ett Statspremiersto som har lämnat två avkommor som har paceringar i Medelsvår B dressyr.

Zino 1461 är uppfödd av Sabine Toll, Tyskland, ägare Peter Falk. Modern Bali är Elitsto i Oldenburg. Hon har lämnat Quick Silver som är ett Statspremiesto och har placeringar i Svår hoppning samt Zino som godkändes på accepterad nivå 2021. Mormodern Ballerina har lämnat en avkomma i 145 hoppning samt Aconit S som tävlat i 160 hoppning. Mormors mor Baletta är intagen i Oldenburgs huvudstambok. Hon har lämnat två avkommor som tävlar i 140 hoppning samt Sylver II som tävlat i 160-klasser tillsammans med Marcus Fuchs. Baletta är syster med OS-medaljören Calvaro V (Willie Melliger) Ur detta möderne härstammar även de godkända hingstarna Landadel, Acadius och Aurel.

SWB vill rikta ett varmt tack till RS Strömsholm och SWB Mälardalen för det stora engagemang och stöd som ligger till grund för att vi kunde genomföra årets bruksprov, denna gång med publik på plats.

Sammanställning av godkända hingstar Bruksprovet 2022

Resultat 3-åriga dressyrhingstar
Resultat 3-åriga hopphingstar
Resultat 4-och 5-åriga dressyrhingstar
Resultat 4- och 5-åriga hopphingstar

Resultat Kvalificerade hingstar
Resultat Prestationshingstar dressyr
Resultat Prestationshingstar hoppning

Serious Fotograf: Roland Thunholm

Zino Fotograf: Pernilla Hägg