fbpx

Det är nu klart att SWB kommer att arrangera Bruksprovet 2020 på Grevagården utanför Skövde.

– Grevagården är en anläggning som är mycket väl anpassat till ett evenemang som Bruksprovet. Vi är också glada att kunna tillmötesgå många av våra medlemmars önskan om att flytta Bruksprovet lite längre norrut säger Olle Kindberg, ordförande i SWB.

Bakgrunden till flytten av Bruksprovet är att Flyinge aviserade försämrade villkor jämfört med vad som gällde 2019. Det, i kombination med att flera medlemsföreningar länge önskat att SWBs evenemang ska arrangeras på andra platser i landet, gjorde att styrelsen för SWB beslutade att kontakter skulle tas med alternativa anläggningar utanför Skåne. Valet föll så småningom på Grevagården utanför Skövde, en anläggning som bland annat kan erbjuda tre ridhus, två utebanor, ryttarhotell och 200 fasta boxar i direkt anslutning till ridhusen.

– Grevagården har en mycket lämplig infrastruktur för Bruksprovet och kunde dessutom presentera en lägre prislapp, säger Helen Uddefors, VD för SWB.

Det lägre priset gör till exempel att SWB får ekonomiskt utrymme att sänka avgiften för de deltagande bruksprovshingstarna.

– Vi är jätteglada att Bruksprovet ska arrangeras här i Skaraborg och tror att det kommer att bli ett lyft för våra uppfödare i regionen, säger Håkan Blennow ordförande för Ädla Hästen i Skaraborg.

Grevagården är en väl etablerad anläggning med lång erfarenhet av såväl större tävlingar som bruksprov för andra raser.

– Vi ser fram emot samarbetet och hoppas kunna bidra till att utveckla Bruksprovet ytterligare, säger Lotta Wahlborg, ägare till Grevagården.

Bruksprovet 2020 arrangeras under vecka 9, 25/2 – 1/3.

För mer information, kontakta:
Olle Kindberg
Helen Uddefors, VD

Foto: Roland Thunholm.