fbpx

Ridskolan Strömsholm blir platsen för 2021-års bruksprov.
– Mälardalen är ett tungt avelsfäste. Vi vill gärna arrangera bruksprovet där uppfödarna är många och engagerade och självklart – där det finns bra faciliteter för hingstarna, säger Olle Kindberg, ordförande i SWB
.

Under många år arrangerades Bruksprovet på Flyinge. I mars i år var man på Grevagården utanför Skövde och arrangerade provet tillsammans med Ädla Hästen. 2021 flyttar arrangemanget alltså vidare till Strömsholm och medarrangörer blir SWB Mälardalen.

-Det var en otroligt positiv upplevelse att vara på Grevagården och vi fick fantastisk hjälp från den regionala föreningen i Skaraborg, säger Olle Kindberg, ordförande i SWB.

Christina Rosell som är VD för Ridskolan Strömsholm och Flyinge AB är glad över att kunna välkomna evenemanget tillbaka till en Riksanläggning,

-Det känns fantastiskt att Bruksprovet återvänder till en Riksanläggning, denna gång Strömsholm. Jag ser att Ridskolan Strömsholm har en mycket bra infrastruktur med samlad uppstallning och ridhus samt flera restaurangalternativ.  Organisationens stora erfarenhet att genomföra evenemang är också en styrka när vi tar på oss detta uppdrag, säger Christina Rosell.

Liksom tidigare år kommer alltså Bruksprovet att arrangeras i nära samarbete med den regionala föreningen, 2021 blir det SWB Mälardalen.
-SWB Mälardalen är jätteglada över att valet av plats för Bruksprovet 2021 blir Ridskolan Strömsholm. Ädla Hästen i Skaraborg gjorde ett mycket bra arrangemang tillsammans med Grevagården förra året. Vi ska göra vårt bästa för att bidra och hjälpa till för att arrangemanget blir så bra som möjligt och inte minst för att de deltagande hingstarna ska få mycket fina förutsättningar till bra prestationer, säger Sara Grandin, ordförande i föreningen.

Foto: Roland Thunholm