fbpx

Nu står det klart vilka ekipage som kommer att försvara de svenska färgerna i Agria Falsterbo Nations Cup på fredag. Det blir fyra formstarka ekipage som inte hymlar om att de har siktet inställt på seger. Med i laget är SWB-stoet Cicci BJN (F.2) (SWB) med ryttare Wilma Hellström.

– Det blir ett starkt lag med mycket erfarenhet och några av Sveriges just nu bästa hästar och ryttare, säger Sveriges förbundskapten i hoppning Henrik Ankarcrona. Jag tror mycket på det här laget och tror att de har bra chanser att utmana bland annat fjolårets segrare, Schweiz. Jag är väldigt glad för att få komma till Falsterbo med de här fyra.

Sveriges lag består av följande ekipage
Wilma Hellström och Cicci BJN (F.2) (SWB)
f. 2011, e. Ci Ci Senjor Ask u. Tittut BJN (F.2) (SWB) – Tornesch. Uppfödare: JM Sohlman HB Ägare: WH Sporthorses.
Wilma Hellström tar med sig sin EM-häst, Cicci BJN  (F.2) (SWB), till Falsterbo och årets Nations Cup.
– Ett väldigt starkt ekipage som radat upp fantastiska resultat och visat vad de verkligen kan leverera när det gäller, säger förbundskaptenen.

Henrik von Eckermann och Iliana
Emma Emanuelsson och Canbella Blue PS
Amanda Landeblad och For Killy

Förutom Sverige kommer ytterligare nio nationer till start i premiären av Agria Falsterbo Nations Cup 2024: Schweiz, Frankrike, Japan, Irland, Holland, Tyskland, USA, Norge och Italien. Tillsammans gör nationerna upp om 200 000 euro. I startfältet återfinns som Europamästaren Steve Guerdat tillsammans med Martin Fuchs från Schweiz, André Thieme från Tyskland, Irlands Cian O’connor och Hollands Marc Houtzager samt Jur Vrieling.