fbpx

VM i Pratoni del Vivaro 2022. Frida Andersén med Box Leo i terrängen. Foto: Roland Thunholm

EM i fälttävlan går av stapeln den 9-13 augusti i Haras du Pin , Frankrike. Hela tävlingen sänds via Clipmyhorse och SVT sänder också från fälttävlan, se tider längre ner. I årets EM-lag hittar vi denna gången två debutanter på seniornivå i form av Amanda Staam och Lina Forsberg som båda rider SWB.

– Vi ska göra ett bra mästerskap så vi får med oss lärdomar som gör oss starkare till OS. Självklart ger också en bra slutplacering väldigt mycket positiv anda i laget. Sett till de andra lagens nivå blir det kanske svårt att komma hem med en medalj, även om det hade varit fantastiskt. Men vi vill ligga nära med bra prestationer, säger förbundskaptenen Fredrik Bergendorff i ett pressmedelande från Svenska Ridsportförbundert.

– Kommer vi ihop som ett lag kan vi bli snäppet vassare än vad vi ser på pappret, det har hänt förut att summan av hela laget som en enhet är ännu starkare än varje ekipage individuellt och det är en enorm styrka för oss. Mitt jobb blir att ge alla plats, att de får en bra känsla och känner att de har vårt stöd. Terrängen är vår starkaste gren men även hoppningen har vi visat att vi kan prestera riktigt bra i. Jag tror vi var det bästa landslaget i hoppmomentet på VM förra året, fortsätter han.

– Det kan vara en fördel att som för Amanda och Lina göra just ett EM som sitt första seniora mästerskap. Att ge dem chansen att få erfara ett mästerskap känns ju som ett plus för hela laget för om någon av de här skulle ta ett nästa steg och vara redo för ett OS eller VM är det ju en otrolig tillgång, avslutar förbundskapten Fredrik Bergendorff.

SVENSKA EM-LAGET 2023:
Sara Algotsson Ostholt med Dynamite Jack (e. Diarado u. Jermaine ue. Grundyman xx, uppfödare: Josef Auge, ägare: Frank Ostholt/Elke Vietor)
Sara är född 8 dec 1974 med hemort i Warendorf, Tyskland, hon rider för Ridklubben Udden.

Frida Andersén Box Leo (SWB) (e. Jaguar Mail u. Box Qutie (SWB) – Quite Easy, uppfödare och ägare: Therese Örup)
Född: 9 juni 1990, hemort: Boxholm, klubb: Naturlära Hästsällskap

Sofia Sjöborg med Bryjamolga vh Marienshof Z (e. Bamako de Muze, u. Halifax, ue. Cryloga M, uppfödare: Mrienshof Stal ägare: Juliet, Mattias och Sofia Sjöborg)
Sofia är född 7 maj 1998, hemmahörande i London.

Amanda Staam på hästen Corpoubet AT (SWB) (e. Corporal VDL u. Bulgari – Baloubet du Rouet, uppfödare: Tobias Nilsson, ägare: Amanda Staam)
Amanda är född 20 oktober 1990, med hemort Moholm. Hennes klubb är Mariestads Ridklubb.

Lina Forsberg (individuellt) med Kaizen (SWB) (e. Caressini L u. Madame Butterfly (SWB)  – Nocturne, uppfödare: Johan Björk, ägare: Marie och Magnus Forsberg)
Lina är född 18 augusti 1999 med hemort Kvibille. Hennes klubb är Hermanstorps Kör och Ridklubb.

Länk till Svenska Ridsportförbundets pressmedelande.

För Italien tävlas SWB-hästen (Scuderia 1918) Future (SWB) född: 2008, e. Fetcher N u. Grace Keg (SWB) – Le Mistral. Uppfödare: P-Agro AB/ familjen Per Håkanson tillsammans med Emiliano Portale.


SVT sänder från EM i fälttävlan
12 augusti:
11.50-16.30 SVT2/Play Terrängritt

13 augusti:
11.20-12.35 SVT2/Play Banhoppning
13.50-15.35 SVT2/Play Banhoppning

Programledare och kommentator: Maria Wallberg
Reporter: Malin Larsson
Expert: Lars Christensson


Tidsprogram EM i fälttävlan:
Onsdag 9 augusti
14.00 Första veterinärbesiktningen
18.30 Öppningsceremoni

Torsdag 10 augusti
10.00 Dressyr dag 1

Fredag 11 augusti
10.00 Dressyr dag 2

Lördag 12 augusti
11.00 Terrängprov

Söndag 13 augusti
09.00 Andra veterinärbesiktningen
11.00 Hoppmomentet
15.00 Prisutdelning

Länk till FEI:s program