fbpx

Breeders Trophy

Talang möter talang under veckorna 39-41 och den ansedda insatstävlingen för SWB-uppfödare, Breeders Trophy, som firar 30 år i år! Dressyrhästarna inleder på Flyinge den 27 september – 2 oktober och hopphästarna tar över samma arena den 5 oktober – 9 oktober. De unga fälttävlanshästarna gör upp om Breeders Trophy-titlarna på Gärds RF internationella fälttävlansmeeting den 14-16 oktober.

Under SWB Equestrian Weeks på Flyinge går förutom Breeders Trophy för 4-6-åriga hästar även avelschampionaten för 3- och 7-åringa hästar, Agria Rikssto för 3-åriga ston, SWB Stallion Trophy, SWB Prospects och SWB Riders Cup. Dressyrveckan kryddas extra med en nationell Grand Prix-klass och Lövsta Future Challenge-klasser för unga ryttare och hästar.

Kval till Gothenburg Horse Show 2023
Breeders Trophy är den enda kval-vägen till Gothenburg Horse Shows unghästtävling SWB Trophy som du kan läsa mer om här.
Breeders Trophy-klassen för 6-åringar erbjuder kval till Lövsta Future Challenge Youngster Tour med internationell final under Gothenburg Horse Show som du kan läsa mer om här.

För att delta i Breeders Trophy, lös ditt deltagarbevis här.
Läs om hur du kvalar din unghäst här.
Läs mer om SWB Equestrian Weeks här.

Om Breeders Trophy
Breeders Trophy grundades 1985 och är ett system där uppfödare av svenska varmblodiga ridhästar grundregistrerade i SWB, ansluter sina hästar som föl. Anslutna hästar tävlar sedan om anslutningsavgifterna som en prispott när hästarna är 4, 5 och 6 år gamla, i grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan. De första finalerna i Breeders Trophy reds 1992 och 2022 firas 30års-jubileum!
Syftet med Breeders Trophy är att premiera och stimulera svenska uppfödare att föda upp internationellt konkurrenskraftiga SWB-hästar av yppersta klass samt att erbjuda en marknadsplats med internationell exponering. Morgondagens elithästar presenteras under bästa förhållanden och många byter ägare i samband med Breeders Trophy.

Fortsatta nyheter om SWB Equestrian Weeks och Breeders Trophy hittar du här.