fbpx

Under söndagskvällen avslutades SWB:s Elitfölauktion med hoppföl. Det blev några skarpa slutstrider och avelsföreningen kunde efter auktionen konstatera att de tre dyraste fölen stannar i Sverige. Bland de nya fölägarna fanns bland andra Lövsta Stuteri och Västra Hoby Stuteri.

De svenska budgivarna stod emot den utländska konkurrensen och kunde behålla auktionens tre dyrgripar under blå-gul flagg. Det var Main Complete e. Conthargos, Contharusa EM, e. Conthargos och Chic Kaboom e. Kentucky van’t Ruytershof.

 Snittpriset för hoppfölen hamnade på knappt 89 000 kronor. Snittpriset beräknas utifrån de föl som genererar försäljningsprovision.

-Vi kommer såklart att analysera både resultatet och antal återköp. Det har verkligen exploderat med fölauktioner under pandemin.  Trots att vi har marknadsfört fölauktionen mer än någonsin så var budgivningen på vissa föl blygsam.  Vi kan ändå konstatera att vi ligger väl i linje med marknadspriser på de fem senaste auktionerna på Horse 24 med det näst högsta snittpriset på hoppfölssidan, säger Helén Uddefors.

Den totala försäljningssumman för 21 sålda föl landade på 184500 euro.

Main Complete (SWB) såldes till Lövsta Stuteri