fbpx

Nöjda ryttare, bra banor och ett utmärkt arrangemang – så sammanfattades förra årets Breeders Trophy i fälttävlan på Ridskolan Strömsholm och nu är det klart att tävlingen återigen avgörs i slottets vackra omgivningar.

Med relativt kort varsel tog Strömsholms Ridsportförening och Norrby Ryttarsällskap i samarbete med Ridskolan Strömsholm över stafettpinnen när det gällde fjolårets fälttävlansfinaler i Breeders Trophy. Inramningen på Strömsholm med dressyr och hoppning på den vackra slottsbanan och terrängen på fälten vid Kolbäcksån i kombination med ett mycket väl genomfört och uppskattat arrangemang gör att det var självklart det blir en fortsättning för Breeders Trophy i samma kostym även i år.

– Vi är verkligen glada och stolta att återigen få förtroendet att ha Breeders-fälttävlan hos oss, säger RS Strömsholms verksamhetschef Jonas Johnson. Responsen från både ryttare, hästägare och uppfödare var i princip genomgående positiv och nu när vi är lite varma i kläderna så kan vi göra det ännu snäppet bättre, fortsätter han.

Ett önskemål från ryttarhåll var att det skulle finnas fler klasser så att även hästar i andra åldersgrupper kunde starta, något som coronasituatioen satte stopp för förra året. I år är planen att genomföra en rad andra klasser under helgen.

– Det känns viktigt för oss att skapa en breddtävling med möjlighet för så många som möjligt att delta, kommenterar Jonas. Planen är att erbjuda klasser upp till tvåstjärnig nivå och även ponnyklasser.

Breeders Trophy och kringklasserna i fälttävlan avgörs under helgen den 18-19 september och SWB Equestrian Weeks senior advisor Tomas Torgersen ser fram emot ännu ett år av tävlingarna på Strömsholm.

– Jag var på plats i höstas och det var riktigt, riktigt bra. Banorna var genomtänkta och ställde precis lagom frågor till de unga fälttävlanshästarna. I år blir det en riktig fälttävlansfest med fler klasser och jag ser verkligen fram emot det, avslutar han.

Breeders Trophy i fälttävlan är en del av SWB Equestrian Weeks och ett samarrangemang mellan SWB, RS Strömsholm, Strömsholms Ridsportförening och Norrby Ryttarsällskap. För mer information och kvalregler, se HÄR.

Florentcia (SWB) & Christoffer Forsberg, Breeders Trophy för 4-åriga fälttävlanshästar 2020. Foto: Roland Thunholm