fbpx

Har man en ung SWB-häst så ska den gå Breeders Trophy, resonerade Royne Zetterman och löste deltagarbevis för alla i stallet som var redo. Fem stycken blev det och nu matchas det för fullt av Roynes sambo Sofia Farman för att kvala till SWB Equestrian Weeks.

– Det är en bra tävling och vi gillar att vara där. Vi har tre femåringar som vi ska försöka kvala in och kommer de med skulle det såklart vara kul att se Jeroen Dubbeldam på någon av dem, säger Royne Zetterman.

Att ha en testryttare som domare i femårsfinalen är den enda rätta om man ska hitta en mästerskapshäst som ska gå hela vägen, hävdar Royne bestämt.

– Breeders Trophy ska ju vara till för att hitta mästerskapshästarna. Har man en vanlig omhoppning kan en snabb käck femåring vinna, när Jeroen rider är det större chans att hitta rätt, menar Royne.

Hos Magic Park Stable finns just nu ett stort gäng SWB-hästar. De allra flesta av dem unghästar, den äldsta just nu är nio år.

– Vi satsar på att sälja dem när de är runt åtta år, säger Royne som inte saknar mästerskapen ett dugg. Allt har sin tid och plats, när jag hör om Peders tuffa schema blir man nästan rädd. Det är stora uppoffringar som krävs för att rida mästerskapen och jag är nöjd med livet som det är nu, säger Royne.

Utöver att matcha hästar mot mästerskap är Royne och engagerad i SSHS och att selektera ut de hästar som ska säljas på auktionen under hoppveckan av SWB Equestrian Weeks.

– Nu vågar folk köpa hästar på auktion och det nya nu är att hästarna är 4-7 år gamla och ridna. Jag är dock inte så bekymrad, det kommer gå minst lika bra med äldre hästar och vi har ett gott renommé bland de hästar som sålts tidigare, säger Royne

Är du också nyfiken på SWB Equestrian Weeks? Läs mer HÄR!

Foto: Frida Bank/Hippson