fbpx

Calleo (SWB) vann 3-års-championatet 2022. Foto: Roland Thunholm.

På grund av ett oväntat stort antal anmälningar till SWBs 3-års championat har SWB beslutat att utöka tävlingsschemat med en extra dag. Detta innebär att de 3-åriga hopphästarna kommer att starta på tisdag, den 1 oktober, istället för enligt tidigare planering, onsdag 2:e oktober.

Samtliga hästar som kvalificerat sig ges möjlighet till att delta, vilket leder till att ändringar i schemat ibland sker med kort varsel. Till RIKSSTO är intresset stort med redan 25 anmälda hoppston.
– Vi är oerhört glada över det stora antalet anmälda 3-åringar i år, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för SWB Equestrian Weeks.
– Samtidigt är det viktigt att respektera de unga hästarnas behov av tid och utrymme. Vi vill säkerställa att de får en positiv upplevelse utan stress, för både hästar, visare, hästägare och uppfödare.

Årets upplaga av evenemanget introducerar ett nytt format där de yngsta hästarna i både hoppning och dressyr kommer att visas lösa i både trav och galopp. Hästarna kommer att röra sig på fyrkantspåret samt på en ”åtta” innanför löshoppningsringen.

– Det är fantastiskt att intresset är så stort och att både uppfödare och hästägare ser detta som ett värdefullt evenemang att delta i, avslutar Torgersen.

Du hittar propositionen här.
Här hittar du årets kvalregler.
Här hittar du hur åttan går till.
Biljetter till SWB Equestrian Weeks hittar du här