fbpx

Det är en rutinerad skara ryttare som ska testa årets hingstar under bruksprovet på Strömsholm den 27 mars – 1 april.

En av publikfavoriterna på bruksprovet är när hingstarna ska testridas. Hingstarna bedöms utifrån ridbarhet och testryttarna är en form av domarnas förlängda arm. I år är det fyra testryttare med stor erfarenhet som ska säga sitt.

Årets testryttare hoppning:

Jennifer Fogh Pedersen
För Jennifer är det nionde gången som testryttare vid SWB:s bruksprov. Danskan bor i Tyskland och bedriver där ett utbildningsstall för unga hästar. Hon har tävlat upp till 1,60 hoppning på internationell nivå.

Dave Maarse
Dave gör sitt sjätte Bruksprov för SWB. Till vardags driver han Droogstal tillsammans med sin fru Gaby. Han tävlar internationell hoppning på en och tvåstjärnig nivå.

Årets testryttare dressyr:

Phillip Hess
Philip gjorde sitt första bruksprov 2020 och var även med i fjol. Han har varit testryttare vid många av de tyska hingstproven och driver till vardags utbildningsstall. Phillip är son till Christoph Hess som varit mycket uppskattad gångartsdomare vid Breeders Trophy.

Malin Rinné
Malin har varit testryttare vid Bruksprovet vid två tillfällen och skulle ha varit med i fjol men bröt tyvärr foten strax innan. Hon har ridit upp till Grand Prix dressyr. Till vardags arbetar hon på Saab och tränar och tävlar aktivt vid sidan om sitt heltidsarbete.

Testridningen sker den 31:e mars och kan följas antingen på plats på Strömsholm, biljett krävs, eller via Equisport.

Jennifer Fogh Pedersen och Dave Maarse fotograf: Roland Thunholm

Jennifer Fogh Pedersen och Dave Maarse fotograf: Roland Thunholm