fbpx


Henrik von Eckermann och King Edward vann VM-guld individuellt. VM-silver till Jerome Gueyy, BEL med Quel Homme de Hus, VM-bronset gick till Maikel van der Vleuten, NED med Beauville. Foto: Roland Thunholm


Cathrine Laudrup-Dufour med hennes Vamos Amigos under VM i Herning. Foto: Roland Thunholm.

Nu står det klart att årets testryttare som kommer till Flyinge under SWB Equestrian Weeks och Breeders Trophy blir Henrik von Eckermann, dubbla världsmästare och världsetta i hoppning och danska Cathrine Laudrup-Dufour, också hon världsmästare i lagdressyr samt innehar en andraplats på världsrankingen.

Henrik von Eckermann har tidigare vart testryttare för Dansk Varmblod i Herning 2017 och nu gör han alltså debut som testryttare av de 5-åriga hopphästarna hos SWB under Breeders Trophy. För Cathrine Laudrup-Dufour blir det tredje gången gillt som testryttare av de 4-åriga dressyrhästarna.

-Jag hoppas att det kommer finnas några fina framtidshopp bland de unga hästarna, säger Henrik von Eckermann på telefon mellan bestyren från stallet i Nederländerna. Det ska bli intressant att se vilken typ av grundkvalité som finns bland dem, fortsätter han.

-För mig är det just att känna att det där intresset finns hos hästen och att den vill göra det man ber om. Jag vill känna att de unga hästarna har en bra inställning helt enkelt. Det är någonting dom har eller inte har. Teknik, styrka och allt annat kan man träna och bli bättre på, men just inställningen är svår att träna upp. Känslan är ju inte alltid som det ser ut heller, det kan vara två olika saker. Jag tror mer på min känsla än på hur det ser ut, avslutar Henrik.

Testridningen under SWB Equestrian Weeks är ett mycket populärt inslag som brukar dra mycket publik. Att få tillfälle att se och hylla två världsstjärnor av denna kalibern på plats blir näst intill unikt. Evenemanget webbsänds också via Equisport för de som bor i Sverige samt ClipMyHorse.TV för resten av världen.

SWB-uppfödare är duktiga på att välja internationellt gångbart blod i sin avel vilket inte minst avspeglar sig i de svenska VM-lagen där två av fyra hästar var svenskfödda SWB-hästar i dressyr, en av fyra i det svenska hopplaget och tre av fyra i det svenska VM-laget i fälttävlan.

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i dressyr och hoppning avgörs på anrika Flyinge Kungsgård i Skåne den 27 september – 9 oktober. Breeders Trophy i fälttävlan går av stapeln 14-16 oktober på Gärds RF, Kristianstad.

Cathrine Laudrup-Dufour rider lördagen 1 oktober. Biljettpris 395kr
Henrik von Eckermann rider lördagen 8 oktober. Biljettpris 395kr
Biljetterna släpps exklusivt för SWBs nästan 7000 medlemmar torsdag 25 augusti klockan 09.00 och för övriga släpps biljetterna fredag 26 augusti klockan 09.00 (TicketCo). Det går bra att lösa medlemskap hos SWB här för att få förtur.