fbpx

Under första veckan i augusti besökte traditionsenligt SWBs selekteringsteam en rad platser runt om i landet för att granska och välja ut föl till årets två Elitauktioner. Cirka 150 föl visades totalt och man kunde konstatera att det var en liten övervikt av hopphärstamningar i startlistorna. Just nu pågår ett digert arbete för selektionsgeneralerna Johan Ifverson och Andreas Jönsson med att slutgranska filmer och härstamningar för att ta fram två attraktiva elitkollektioner, en innehållande dressyrföl och en med hoppföl.

– Nu gäller det att plocka fram russinen ur kakan, säger Andreas Jönsson från SWBs selektionskommitté. Vi har sett många fina föl i år med otroligt spännande härstamningar så det är ett delikat jobb att välja ut vilka som ska komma med, fortsätter han.

Eftersom elitauktionerna i år kommer att hållas online så är filmerna ännu viktigare och SWB har i år därför utökat denna del med att fölen även visats framifrån och bakifrån på hårt underlag. Tillsammans med härstamningsinformation och bilder en mycket viktig bit för potentiella köpare, oavsett var i världen de befinner sig.

SWBs båda Elitfölauktioner Online kommer att hållas i samband med SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy under 22 september – 4 oktober. Elitauktionen för dressyrfölen kommer att ha sitt avslut under dressyrveckans avlslutningshelg och hoppfölen detsamma under hoppveckan.

De två kollektionerna för SWB Elitaktion – Dressyr och SWB Elitauktion – Hoppning kommer att finnas tillgängliga på den internationella auktionsplattformen Horse24 i god tid innan de öppnas för budgivning.

Mer information om SWB Elitauktioner finns HÄR

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy och SWB Elitauktion Online – Dressyr 22 – 27 september
SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy och SWB Elitauktion Online – Hoppning 30 september – 4 oktober

Foto: Pernilla Hägg