fbpx

Uppdatering: Frågan gällande kvoterna är nu stängd, det är i enlighet med propositionen 6 hästar i varje årgång som gäller.

WBFSH  (World Breeding Federation for Sport Horses) meddelade SWB i mitten av juli att WBFSH tillsammans med FEI gått igenom och uppdaterat kvoterna för WBFSH:s medlemmar och att SWB:s nya kvot var 8 hästar i samtliga årgångar. När propositionen från Lanaken kom 7/8 visade det sig att det var den gamla kvoten med 6 hästar som var angiven där. SWB tog direkt kontakt med WBFSH för att få klarhet i vad som gäller och informerade dem om att vi givetvis nominerat ekipage efter den nya kvoten.

Frågan är eskalerad till högsta nivå, vilket innebär att WBFSH:s president har frågan på sitt bord och håller i kontakten med FEI. Senaste informationen från WBFSH förra veckan var att vi tillsvidare måste utgå ifrån att det blir den gamla kvoten med 6 hästar som gäller. I detta läget kan SWB inte göra mer än vi redan gjort i frågan och vi har fortlöpande kontakt med WBFSH och kommer att gå ut med information så fort vi får definitivt besked vad som gäller.