fbpx


Foto: Adobe Stock.

SWB är glada att kunna erbjuda sina medlemmar ännu en ny samarbetspartner, transportföretaget Ingstad & Co som är en internationell frakt- & tullmäklare som erbjuder hjälp med transport över hela världen samt tulltjänst och logistik.

Ingstad & Co har också en djurspeditörsavdelning som har över 30 års erfarenhet med transport av häst. Här kan det nämnas att Ingstad & Co har erfarenhet av både export och import till tredje land (till exempel USA), transport in och ut av Sverige om hästen ska på tävling, har blivit såld eller du har köpt en häst utomlands. Ingstad & Co hjälper också till med både export och import av fryst hästsperma för snabb leverans.

Med sin kunskap och breda kontaktnätverk med veterinärer, transportörer och agenter runt om i världen kan du alltid vara säker på att din häst kommer fram på ett säkert sätt. Personlig service är något Ingstad & Co är väldigt måna om och därför får du en personlig djurspeditör som handläggare som har kontakt med dig och håller dig informerad hela vägen. Ingstad & Co hjälper till med all bokning av veterinär och transport samt eventuell uppstallning under vägen.

Som Plus-medlem i SWB har du följande förmån hos Ingstad & Co med djurtransporter:
Förtur med din bokning samt en personlig handläggare som hjälper och följer uppdraget från start till mål.

Föreläsning med Ingstad & Co – tisdag 16 april kl 19:00-20:00
Du anmäler dig här.
Här har du som SWB-medlem möjlighet att lyssna till Caroline Kjölerbakken där hon berättar om hur export och import av hästar kan gå till och vad som är viktigt att tänka på för dig som behöver transportera häst i samband med försäljning eller köp.
Caroline Kjölerbakken är en av Ingstad & Co´s djurspeditörer och som håller i kvällens föreläsning och svarar på dina frågor. Caroline har tidigare jobbat KGH Customs Services innan hon flyttade ned till Skåne 2016. Förutom att jobba som djurspeditör så är hästar också hennes stora intresse. Hon är fälttävlansryttare med sin bas i Löberöd, Skåne med sina två hästar. Ena är rutinerade Top Gun som har tävlat upptill CIC3*** och hennes egna SWB-uppfödning Lennox, där de har som mål att kvala till årets Breeders Trophy för 5-åringar. Förutom det så har Caroline också träningar för elever.


Caroline Kjölerbakken, djurspeditör på Ingstad & Co. Foto: Ingstad & Co.