fbpx

FEI World Breeding Jumping Championships for young horses arrangeras i Zangersheide, Lanaken, Belgien 13-16 September 2018. Fram till 27 juni kan du som har en unghäst grundregistrerad i SWB anmäla intresse.

Bestämmelser för uttagning till unghäst-VM i hoppning 2018

Alla 5-, 6- och 7-åriga hästar som är grundregistrerade i SWB är berättigade att representera Sverige i unghäst-VM. Vi har de senaste åren fått skicka sex hästar i varje ålderskategori och hoppas att vi får göra i år också.

Vi kan också ansöka om Wild Card för utlandsfödda hästar ridna av svenska ryttare. Uttagningsgruppen rangordnar hästarna aktuella för Wild Card och organisationen i Zangersheide är de som bestämmer hur många vi får skicka. Vi måste bifoga resultat och motivera varför hästen ska få ett Wild Card. Utlandsfödda hästar som har svenska ägare kommer att prioriteras.

Ryttaren måste vara 16 år eller äldre. I Sverige kan ston som har haft föl få starta i en yngre åldersgrupp, detta gäller inte på unghäst-VM.

Uttagningskriterier för unghäst VM baseras på ekipagets:

  • Resultat på internationella och svenska tävlingar som håller kvalité och standard jämförbar med FEI World Breeding Jumping Championships for young horses
  • Förmåga att prestera på banor av internationell karaktär
  • Ekipaget ska vara goda representanter för svensk ridsport och svensk avel

Uttagning kommer att ske av landslagsledningen i hoppning, Magdalena Hermelin och SWBs representant Lars Berglund.

Uttagning kommer även att ske till hoppningen för godkända hingstar 8 år eller äldre ” FEI Zangersheide Sires of the World”.

Är du intresserad att vara med, skicka en intresseanmälan snarast till Louise Borking, louise.borking@ridsport.sedock senast den 27 juni. Namn på ryttare, ägare, uppfödare och tränare ska anges i intresseanmälan.

Vi ser gärna tidiga intresseanmälningar för att kunna följa ekipaget en längre tid.

Resultat t.o.m. den 15 juli beaktas.

Ryttare som skickat in intresseanmälan förbinder sig att åka om de blir uttagna om inte speciella skäl till avanmälan föreligger.

Har du frågor, kontakta louise.borking@ridsport.se

Dylan N (SWB) 1312 Foto: Roland Thunholm