fbpx

Nu är det klart. Succén från 2018 är tillbaka. Jeroen Dubbeldam kommer att sitta upp på de femåriga hopphästarna i finalen och med sin fenomenala känsla avgöra vem som är bäst när Breeders Trophy avgörs 2019.
– Han är en av världens bästa ryttare. Det är en dröm att se honom på våra SWB-hästar, säger Helén Uddefors.

Nyheten om att låta en testryttare avgöra utgången i femårsklassen för hopphästar var väldiskuterat i fjol. När Jeroen Dubbeldam sagt sitt var diskussionerna också till ända. Att låta världens bästa ryttare vara domare uppskattades mer än en omhoppning av de flesta.

– Det här upplägget är mycket bra. Femåringarna behöver inte gå mot klockan i en omhoppning, sa Victoria Almgren efter att ha sett Mr Vain GJ bli högst bedömd i klassen.

Även testryttaren själv gillade upplägget.
– Jag hade inga förutfattade meningar om hästarna och jag försökte berätta för publiken vad jag kände, säger Jeroen Dubbeldam.

Jeroen Dubbeldam är en av världens mest framgångsrika hoppryttare genom tiderna. Han har individuellt OS-, VM- och EM-guld och har ridit många, många hästar.

– Vi är så glada att Jeroen tackade ja i år igen och jag hoppas se många fina femåringar i finalen, säger Helén Uddefors, VD på SWB.

Breeders Trophy i hoppning kommer att avgöras vecka 40 på Flyinge. Förutom unghästklasser i hoppning går även Breeders Trophy i fälttävlan och nationella klasser för äldre hästar samma helg.

Inte löst deltagarbevis än? Information om hur du gör hittar du HÄR.

Foto: Roland Thunholm