fbpx

Stipendiet ”Årets uppfödare” delas i år ut för tionde gången och det vill Agria Djurförsäkring fira genom att tredubbla prissumman. Vinnaren kan se fram emot en prischeck på hela 30 000 kronor. Fram till den 10 februari kan du nominera en uppfödare som du tycker har utmärkt sig under 2020!

– Det är uppfödarna som sår fröna till våra framgångsrika SWB-hästar och deras arbete är väl värt att uppmärksamma. Genom att vara med och utse ”Årets uppfödare” hoppas vi kunna bidra till att lyfta fram goda exempel på hållbar hästavel, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst på Agria Djurförsäkring.

Agria Djurförsäkring är SWBs huvudsponsor och just att premiera uppfödare och utbildningen av unga hästar är en viktig del i samarbetet. Sponsorskapet sträcker sig över en rad grundläggande byggstenar, så som bland annat unghästbedömningar, Breeders Trophy och Unghäst-VM.

– Vi vill vara med och supportera hela vägen, från fölet i magen till de ädlaste medaljerna. Det är en spännande resa och är helt i linje med vår ambition att vara delaktiga i långsiktiga pusslet som ligger till grund för en hållbar framgång. Och det är onekligen uppfödaren som lägger den första, så viktiga biten, fortsätter Mikael Theorén.

Nominera ditt förslag
Vem tycker du ska bli årets uppfödare? Nominera din favorit! En uppfödare som arbetar långsiktigt med en tydlig målinriktning i sin avel, och som genom detta uppnått framgångar inom ridsporten nationellt och internationellt – så lyder kriterierna. Bland de nominerade väljer sedan juryn, bestående av representanter från Agria Djurförsäkring och SWB, den vinnande uppfödaren som erhåller priset för 2020.

Mejla din nominering till info@swb.org

Tidigare pristagare:
2019 Krister Svedberg
2018 Walltorp Lantbruk
2017 Christina Olsson
2016 Marina Björkman
2015 Per-Arne Persson
2014 Leif Nilsson
2013 Magnus Dyrendahl
2012 Margareta Algotsson
2011 Marie Bjernick

Krister Svedberg är den senaste i raden som erhållit titeln ”Årets Uppfödare”, bland annat för sin framgångsrika uppfödning Catch Me Not S som blev trea i världscupfinalen
2019 tillsammans med Peder Fredricson. Foto: Roland Thunholm