fbpx


K.Xantorini (SWB) vann SWBs 3-års championat 2023, här med SWBs VD Helén Uddefors. Foto: Michaela Swärd/SWB

SWB Equestrian Weeks med SWBs 3-års championat i dressyr och hoppning går av stapeln på Flyinge Kungsgård mellan 25 september – 6 oktober. Från och med i år är det ett nytt koncept för finalerna i gångarter och hoppning, som vi tidigare skrivit om här. I SWBs 3-års championat ingår både Rikssto och SWB Stallion Trophy som klass i klassen.

Kval till finalen sker via SWBs unghästtest för 3-åriga hästar där diplom och minst 48 poäng (80%) totalt krävs. Ston som uppfyller dessa krav är även automatiskt kvalificerade till Rikssto. För SWB Stallion Trophy gäller samma kvalväg, alternativt att hingsten blivit Premierad vid SWBs bruksprov innevarande år.

I finalen för de 3-åriga gångartshästarna visas hästarna lösa i trav och galopp, både på fyrkantspåret och på en så kallad ”åtta” innanför löshoppningsringen. Hästarna bedöms exteriört, skritt, trav, galopp och allmänt intryck där poängen för varje gångart multipliceras med två.

I finalen för de 3-åriga hopphästarna visas de även där först lösa i trav och galopp, både på fyrkantspåret och på ”åttan”, följt av löshoppning över tre hinder på samma sätt som på SWBs unghästtest (se SWBs unghästreglemente). Hästarna bedöms för sin galopp, teknik och förmåga samt allmänt intryck.

Du hittar kvalregler för SWBs 3-års championat i både gångarter och hoppning här under.
SWBs 3-års championat i dressyr
SWBs 3-års championat i hoppning

Här hittar du hittills kvalade 3-åriga SWB-hästar via årets unghästtest

Anmälan till final sker enligt propositionen för SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i TDB. Ston anmäls via lista för Rikssto och hingstar anmäls via lista för SWB Stallion Trophy.

För frågor hör av dig till SWB på telefon 046 – 646 50 eller via info@swb.org