fbpx

Ebba är en 22 år gammal hästtjej från Hörby som nyligen anslutit sig till SWB på Flyinge Kungsgård där hon har hand om registrering och ägarbyten. Hästarna har funnits med i Ebbas liv alltsedan starten på ridskolan vid 3 års ålder och innan dess fanns det redan mycket häst i familjen. Design, heminredning och träning är andra stora intressen. 

I botten har Ebba en treårig ekonomisk gymnasieutbildning med inriktning juridik. Intresset för juridik ledde även till studier på högskolenivå. Tidigare har Ebba bland annat arbetat på ridskola, restaurang och förskola, samt varit profilryttare för nätföretaget HJ Ridsport. Fritiden tillbringar Ebba helst i stallet, på gymmet eller i goda vänners sällskap. Sin första egna ponny fick Ebba när hon var 9 år. Idag har Ebba ett sto e. Tornesch och en valack e. Floricello. Genom åren har Ebba bland annat ridit in och grundutbildat ungponnyer och unghästar.

Hur startade ditt intresse för SWB?
– Intresset för avel har vuxit fram under många års ridning och hästhållning och inte minst genom vänner som sysslar med uppfödning av SWB-hästar. Jag har alltid tyckt att det är superintressant att studera stamtavlor och sitter alltid med blup i högsta hugg när jag är på tävling.

Att få möjlighet att arbeta på SWB och lära mig mer om avel känns verkligen som en stor förmån. Det ska också bli oerhört spännande att få engagera mig i de olika event som SWB arrangerar. Jag ser verkligen fram emot SWB Equestrian Weeks i höst!

Du når Ebba på:
ebba.carlsson@swb.org
Telefon 046-646 47