fbpx

Magdalena håller till på Åsums Gård utanför Sjöbo i Skåne och har en gedigen bakgrund inom hoppsporten. Tillsammans med sin familj driver hon företaget Stall Lagerfelt med inriktning på tävling och försäljning av hopphästar och tillsammans har de skördat stora framgångar på tävlingar och mästerskap. Vi ringde upp Magdalena och ställde några snabba frågor!

 

Hur startade ditt intresse för SWB?

  • Mitt intresse för SWB har alltid funnits och även om jag inte har fött upp så många hästar själv så har jag utbildat många unghästar till årgångschampionat och matchat dem vidare mot svår klass med anställda beridare. Jag visade faktiskt en hingst på SWBs Bruksprov för några år sedan och han blev godkänd och senare såld. Jag är en riktig hästnörd och gillar att ta mig an nya utmaningar. Dagarna spenderas i stallet, helst utan mobil och sociala medier. För mig är arbetsro med mina hästar det viktigaste!

 

Du är ny i SWBs styrelse, har du några andra erfarenheter från denna typ av arbete?

  • Ja, jag har tidigare suttit i styrelsen för Equine Swede Horse AB, som nu är helägt av SWB, och är även vice ordförande i styrelsen för Flyinge Hästsportklubb. Jag ser mycket fram emot att ta mig an rollen i SWBs styrelse få vara en del av det fortsatta arbetet.

 

Vad har du för tankar och visioner om SWB?

  • Jag tycker att SWBs varumärke har gjort en fantastisk resa de senaste åren och hela föreningen känns modern och framåttänkande. Covid-19 har bidragit till att SWB tillsammans med många andra företag har fått tänka om och arrangera aktiviteter online, och nu gör dessutom SWBs personal ett jättejobb med att arkivera och digitalisera verksamheten. Sedan beror ju SWBs framgångar mycket på var hästarna hamnar och jag tycker det skulle vara intressant och se hur många hästar som exporteras från Sverige varje år.

 

Magdalena med döttrarna Beata och Clara.