fbpx

SWB Equestrian Weeks 2022. Linda Heed och Simona VS vann 6-årsklassen. Foto: Roland Thunholm

Nu ligger mer prispengar och final-biljetter till Gothenburg Horse Show i potten för de 6-åriga hopphästarna under SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy. Lövsta Future Challenge ger Sveriges bästa 6-åriga hopphästar möjligheten att via två kvaltävlingar kvalificera sig till finalen under Gothenburg Horse Show. Den första är under Champion of the Youngsters på Grevagården och den andra är i samband med SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy på Flyinge. Prispengar, förutom Breeders Trophy-premierna, kommer delas ut redan i omgång 1 och 2 av Breeders Trophy för 6-åriga hopphästar som också är kvalväg för Lövsta Future Challenge. Inför finalen nollställs resultatet.

– Med detta koncept blir finalen bättre för hästarna, men det kommer också att höja spänningen både för deltagare och publik, summerar Tomas Torgersen, senior advisor för SWB Equestrian Weeks.

Förra året genomfördes en förändring i finalomgången i Breeders Trophy för de 6-åriga hästarna och klassen reds på 1,30-nivå i stället för 1,35 som tidigare, vilket mottogs väldigt positivt. 

– Breeders Trophy ligger tidigt på inomhussäsongen och därför tycker vi att ändringen, att hästarna går 1,30 även sista dagen, ger bättre förutsättningar. Det ligger väl i linje med att utveckla sporten med större hänsyn till hästen, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge.

Hästar premieras för felfria rundor under veckan, vilket också likställer Breeders Trophy med Lövsta Future Challenges andra kvalplats Champion of the Youngsters. 

De fem högst placerade 6-åriga hästarna i Breeders Trophy kvalar till finalen i Lövsta Future Challenge, som rids under Gothenburg Horse Show den 21-25 februari 2024. Kvalificerad är även vinnaren av SWB Stallion Trophy för 6-åriga hopphästar.

I omgång 1 med bedömning A går 500 kronor till alla felfria ekipage. 

I omgång 2 med bedömning A:0 delas följande premier ut:
1:a placerad 4 000 kr
2:a placerad 3 000 kr
3:e placerad 2 000 kr
4:e placerad 1 000 kr
5:e placerad 800 kr
Övriga placerade får 500 kr


Om Lövsta Future Challenge
Lövsta Future Challenge övergripande mål är att utveckla svensk ridsport och är ett väletablerat talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare inom både dressyr och hoppning. Satsningen står även för utveckling, inspiration och miljömedvetenhet, detta genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix. Lövsta Future Challenge har som mål att samarbeta med de bästa arrangörerna i Sverige och stötta dem i deras arbete att skapa tävlingar av internationell kaliber. 

Lövsta Future Challenge är även med som samarbetspartner under dressyrveckan, då det femte och sista kvalet av dressyrens tour avgörs. I och med detta kan SWB Equestrian Weeks erbjuda dressyr från 3-åriga SWB-hästar upp till unga Grand Prix-hästar samt uppvisningar från några av Sveriges främsta U25-ekipage. Talang möter talang, helt enkelt!